PLAN POMOCY DZIECKU - piecza zastepcza - Stare tematy

Strona 7 z 8    [ Posty: 74 ]

Napisano: 25 lis 2014, 19:32

Witam serdecznie mam takie zapytanie czy organizator pieczy musi miec ten sam plan pomocy dziecku co koordyantor ? u nas organizatorem jest PCPR i w nim zatrudniony jest koordynator te rodziny kotre nie maja koordynatora sa pod opieką organizatora ale problem narodzil mi sie podczas tworzenia planu pomocy dziecku gdyz koordynator jest czesciej w rodzinie i ma inne cele do wyznaczenia czy u was organizator ma ten sam planu pomocy dziecku czy koordynatorzy maja swoje?
madziorek850
Praktykant
Od: 01 paź 2014, 17:11
Zajmuję się:

Napisano: 11 mar 2015, 13:10

Plany pomocy dziecku tworzycie we współpracy z OPS-ami (asystentami/pracownikami socjalnymi) rodzin biologicznych czy rodzin zastępczych?
gość1

Napisano: 11 mar 2015, 19:42

Tak plan pomocy tworzymy a OPs - asystentami a jeśli nie ma asystenta z pracownikami socjalnymi którzy pracują z rodzicami biologicznymi dzieci w pieczy. Plan spisujemy z rodziną zastępczą i następnie przesyłamy do zapoznania się i uzupełnienia oraz podpisania OPs-om.
madziorek850
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 11 mar 2015, 23:08

madziorek850 pisze:Tak plan pomocy tworzymy a OPs - asystentami a jeśli nie ma asystenta z pracownikami socjalnymi którzy pracują z rodzicami biologicznymi dzieci w pieczy. Plan spisujemy z rodziną zastępczą i następnie przesyłamy do zapoznania się i uzupełnienia oraz podpisania OPs-om.
A jak rozwiązujecie to w sytuacji gdy rodzice nie żyją razem, mieszkają w różnych gminach i podlegają pod różne OPSy? Ile egzemplarzy Planu w związku z tym tworzycie i podpisujecie z rodziną zastępczą? Dopiero gdy plany wrócą podpisane przez asystentów/prac. socjalnych przekazujemy jeden z nich rodzinie zastępczej?
Co natomiast z rodzicami biologicznymi przykładowo przebywającymi za granicą lub w zakładach karnych?
gość1

Napisano: 12 mar 2015, 9:02

jeśli rodzice biologiczni mieszkają w różnych miejscowościach to najpierw oryginał planu ślemy do jednego OPS jak wróci to do kolejnego OPS, rodziców przebywających w Zakładach Karnych też przesyłamy plan do właściwego OPS, plan tworzymy jeden.
madziorek850
Praktykant
Zajmuję się:

Napisano: 12 mar 2015, 22:21

Witam czy moge prosić też o plan pomocy [email protected] dopiero zaczynam.
nika1980

Napisano: 03 cze 2015, 9:34

Jakby była możliwość to prosiłabym taki gotowy plan pomocy dziecku: [email protected]. Jestem dopiero świeżym koordynatorem i zastanawiam się jak wpisywać te cele długo i krótkoterminowe, czy mają być szczegółowe? jakbym zobaczyła gotowy plan to by się mi poukładało i miałabym możliwość stworzenia własnego.
pozdrawiam
z góry dziekuje
malher

Napisano: 04 cze 2015, 19:50

Hallo! czy ktoś tu jeszcze zagląda???????????????
malher

Napisano: 22 cze 2015, 12:57

Do osób proszących o gotowe plany:
wzoru gotowego nie prześlę, ale mogę podać kilka wskazówek, mianowicie co powinien zawierać:
-diagnozę trudnej sytuacji dziecka
-zasoby dziecka oraz ograniczenia
-rubryczkę na aktualności (gdy nie zmienia się diagnoza)
-miejsce na opis współpracy z asystentem rodziny
-cele (przede wszystkim realne!) oraz możliwość wpisania ewaluacji
-na koniec jakieś wnioski koordynatora
To mniej więcej tyle co posiada mój plan
motylek222
Praktykant
Od: 10 cze 2015, 19:57
Zajmuję się:

Napisano: 26 cze 2015, 11:22

Witaj motylek222!
nie chodzi mi o gotowy wypełniony plan z celami, zadaniami....., a raczej w jakiej formie go masz,: tabelka , opisowy itp
Jakby nie bylo kłopotu to prześlij mi na e-maile [email protected] taki "pusty" plan , będę wdzięczna
pozdrawiam
malher

Strona 7 z 8    [ Posty: 74 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x