plan pracy - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 28 lut 2017, 15:39

Witam,
Rodzina: matka ojciec oraz dwoje dzieci. Ojciec sprawca przemocy, matka wraz z dziećmi przeprowadziła się. Do tej pory plan pracy był zrobiony zarówno z ojcem jak i matką. Moje pytanie brzmi: Czy obecnie mam zrobić okresowa ocene sytuacji pomimo, że "nie czas" i tworzyć nowy plan pracy. Dodam, że sytuacja matki zmieniła sie ale nadal wymaga mojego wsparcia. No bo w sumie nie ma rozwodu i jak mam prowadzić nadal dokumentację. Ojca też wliczać do wszystkich dokumentów typu sprawozdania, plan pracy, okresowe oceny? Proszę o poradę.
asystent 11

Napisano: 01 mar 2017, 13:08

ocena okresowa musi być maksymalnie po pół roku niezależnie od wszystkiego.
esspresso

Napisano: 03 mar 2017, 10:45

Zaktualizuj plan pracy. Ja nie tworzyłabym nowego. A sprawozdanie pomimo zmian w rodzinie robię zawsze co ok. pół roku. Co do ojca miałam taki przypadek i nie zawierałam go u siebie w dokumentach ale gdzieś wcześniej pojawiła się notatka z wizyty, że nie są już razem, osobno mieszkają itd. W planie pracy przy ojcu możesz zaznaczyć tylko obok gdzieś, że od dnia tego i tego ojciec nie jest pod opieka asystenta, gdyż nastąpił rozpad rodziny i ojciec przebywa gdzie indziej.
Ank@

Napisano: 05 mar 2017, 15:24

Rozmumiem, że jeżeli dzieci czasowo w rodzinie zastępczej to zmieniam plan pracy? Czy wystarczy wówczas jeden cel praca na rzecz powrotu do rodziny biologicznej? Pracujemy tylko na celach głównych.
Marta O.

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x