Po wyroku TK z 21 X o sygnaturze K 38/13 - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 8    [ Posty: 72 ]

Napisano: 21 paź 2014, 13:55

No szybko się uwinęli, niespełna godzina i czekamy na wyrok, nie wróży to dobrze. Tylko jeden sędzia miał pytania, reszta słuchała, porażka ...
delta

Napisano: 21 paź 2014, 14:02

Wyrok oczywiście zapadnie dziś o 15:00. Ciekawy jestem, chyba wszystko już gotowe, teraz tylko narada co i jak no i ogłoszą wyrok, mało było konkretów ze strony MPiPS. Przedstawiciel PG jeszcze jakoś bronił tego wniosku.
delta

Napisano: 21 paź 2014, 14:04

Po samych pytaniach, a szczególnie tym, w którym zaznaczał szczególną opiekę dzieciom mozna juz być pewnym wyroku.
Odroczona utrata mocy niekonstytucyjnych przepisów i pozwolenie na dalsze róznicowanie.
m&m

Napisano: 21 paź 2014, 14:09

No niestety na to wygląda TK sprzyja innym, niestety ale to ostatnia instytucja. TK oddali wniosek ale nakaże zmienić przepisy i nagle cudowny projekt czeków wkroczy do akcji i Ci co wybrali ZDO do 15 września wybrali lepiej? Za godzinę wyrok .. czekamy ale na co?
delta

Napisano: 21 paź 2014, 14:23

Nie wiem czym jestes zaskoczony i na co czekasz? Przeciez juz dawno pisałam jaki będzie wyrok. Przebieg rozprawy jeszcze bardziej umocnił mnie w moim przekonaniu. Tylko niektórzy naiwni do konca beda wierzyc w sprawiedliwosć w tym kraju, kraju układów, zaleznosci i obłudy politycznej.
m&m

Napisano: 21 paź 2014, 14:25

Kraju , w którym Trybunał konstytucyjny - najwyższy sąd prawa stoi na straży bezprawia rządzacych.
m&m

Napisano: 21 paź 2014, 14:26

No ale jak oni byli przygotowani, wnioskodawcy gdzie mieli statystyki? Facet z MPiPS mówi, że rodziców jest 94 000 podczas gdy wszędzie podają liczbę 104 000, 10 tys. to różnica, nikt mu uwagi nie zwrócił, nie wiedzą ile osób otrzymało ZDO? 15 września był już dawno, łatwo policzyć statystyki ... porażka niestety a ludzie już będą mieli odebraną ostatnią nadzieję. Teraz czekać na czeki i nowe prawo ale jeszcze bardziej czekać na zmianę Rządu i może PiS coś zrobi, ciekawy jestem czy ludzie będą po tym wyroku protestować bo rodzice za 2 dni będą świętować dzisiejszy wyrok.
delta

Napisano: 21 paź 2014, 15:02

... a jednak! 17 niezgodny!
delta

Napisano: 21 paź 2014, 15:04

Art. 16 ust. 2 jest zgodny z Konstytucją
Art. 17 ust 1b jest niezgodny z Konstytucją

TK postanawia umorzyć postępowanie w pozostałym zakresie.
Orzeczenie

Napisano: 21 paź 2014, 15:06

No i teraz jak najszybciej ZDO przed TK! Pięknie, bezprawne działanie no ale skoro WO mieli dostęp do ŚP od 1 lipca to po co im SZO z kryterium no ale jednak!
delta

Strona 1 z 8    [ Posty: 72 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x