Wniosek o dodatek mieszkaniowy złożyła osoba przebywająca w ZOL. Opłaty za pobyt są pokrywane ze świadczenia rentowego wnioskodawcy. Nieznany jest okres na jaki wnioskodawca będzie przebywał w zakładzie, jednak z uwagi na stan zdrowia można domyślać się, że będzie to pobyt długi o ile nie na stałe. Na dokumentach z ZUS wnioskodawcy jako adres jego zamieszkania podany jest adres ZOL. W mieszkaniu komunalnym mieszka rodzina wnioskodawcy, ale żadna z tych osób nie ma uprawnienia do ubiegania się o dodatek mieszkaniowy.
Czy w takiej sytuacji można odmówić przyznania dodatku mieszkaniowego? Centrum życiowe wnioskodawcy jest w ZOL.
Proszę o pomoc, podpowiedź. Może mieliście taką lub podobną sytuację?
Pobyt w ZOL a dodatek mieszkaniowy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: DM
- Kontakt:
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe i energetyczne, dodatek osłonowy, węglowy itp.
- Kontakt:
Re: Pobyt w ZOL a dodatek mieszkaniowy
miałam sytuację podobną , tyle że Pani mieszkała sama i poszła na ZOL w takiej sytuacji wygasiłam dodatek , za trzy miesiące pani zmarła
Oprócz Pobyt w ZOL a dodatek mieszkaniowy - Dodatki mieszkaniowe przeczytaj również:
Pytanie o dodatek mieszkaniowy
Proszę o wyliczenie DM PILNE dziś 8.07:(
czy wiadomo coś o jakichś nowych zmianach w dodatkach odnośnie obliczania dochodu itd??
Zapytanie o dochody
ZGON wnioskodawcy
cena kWh proszę o pomoc
brak faktury za czynsz
Proszę o sprawdzenie wyliczenia
Zaległości w opłacie za czynsz - czy decyzja odmowna?
zapytanie o WYDATKI
RODO ?
zwrot z tytułu ulgi na dziecko
DRUKARNIA
Dochód z najmu lokalu
Czy umowa o admnistrację budynku może być tytułem prawnym?
ukraina - od lipca maja płacić za wynajem, czy należy się dodatek?