RODO ?

Wybrane tematy:
Deputat węglowy zaświadczenie o dochodach Emerytura w marcu Potrącenie nadpłaty świadczenia uzupełniającego proszę sprawdzcie Śmierć zarządcy co dalej?
ODPOWIEDZ
Madzik05
Referent
Zajmuję się: prawa lokatorów, dodatki mieszkaniowe i energetyczne, najem
Kontakt:

RODO ?

Post autor: Madzik05 »

Czy dajecie DRUK "Informację dotyczącą przetwarzania danych osobowych" Wnioskodawcy do podpisania, a może macie tylko wywieszoną w gablocie do wiadomości i to wystarczy?
Jeśli dajecie do podpisu możecie wrzucić jej treść poniżej ?
Knapa
Starszy referent
Zajmuję się: Dm
Kontakt:

Re: RODO ?

Post autor: Knapa »

podpinam się
kamos90
Starszy referent
Zajmuję się: Dodatki mieszkaniowe/dodatki energetyczne/ archiwum zakładowe/ sekretariat/ prace społeczno - użyteczne
Kontakt:

Post autor: kamos90 »

Ja u siebie mam klauzulę informacyjną zalaminowaną i przyklejoną do biurka, kto chce to sobie poczyta, wydaje mi się, że jest zapis w RODO, który mówi o tym, że jeżeli przetwarzanie danych wynika z przepisów prawa (a przecież musieliśmy opracować nowe wnioski bo tak nowa ustawa o DM nakazywała, i w ustawie jest napisane jak ma ten wniosek wyglądać, to znaczy jakie powinny być w nim dane)to chyba nie ma konieczności dawania tej informacji do podpisu.
muusia
Starszy referent
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe
Kontakt:

Post autor: muusia »

u mnie tez w pokoju jest ustawiona tabliczka z klauzula ale jak ktos pierwszy raz sklada u mnie to daje do zapoznania
ODPOWIEDZ