ojoj...KatarzynaZabka pisze: ↑30 wrz 2020, 9:56Może zacznę od tego, że jestem nowa w tym temacie. Nie byłam na ani jednym szkoleniu.... Kiedyś w naszej gminie wypłacaliśmy dodatki mieszkaniowe i energetyczne, ale od kilku lat temat zniknął. Do wczoraj. Zadzwoniła Pani która chce złożyć wniosek na dodatek energetyczny i mieszkaniowy. Kierownik przydzielił to zadanie mi. Wiem doskonale, że pewnie większości z was nie będzie się chciało tłumaczyć mi co i jak. Ale może znajdzie się jedna dobra dusza która podpowie od czego zacząć? Jakich dokumentów żądać? Czytałam ustawę ale to w tym momencie czarna magia
Zasiłek rodzinny i dodatki do zasiłku są liczone takie jak np. wielodzietność, z tyt. samotnego wychowania, rozpoczęcie roku szkolnego (100zł) we wrześniu akurat pewnie dostała więc to się będzie jej liczyło w październiku czy też dojazdy do szkoły.KatarzynaZabka pisze: ↑30 wrz 2020, 11:53Ojej ale Wy jesteście kochani.![]()
![]()
Dziękuje serdecznie za pomoc. Z tego co wiem Pani wynajmuje mieszkanie. Wniosku jeszcze nie złożyła. A czy zasiłek rodzinny liczymy do dochodu? Nie widzę w ustawie żeby się nie wliczał ...