podatek wspólny małżonków do podzialu - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]

Napisano: 17 kwie 2015, 11:20

A ja sie nie bawie w zadne liczenie bo nawet tego nie powinnismy robic tylko taki podatek to powiein urzad skatbowy wyliczyc przy wspolnym rozliczaniu . Podatek w systemie przypisuje jako calosc jednej osobie a drugiej 0
Adfgh

Napisano: 17 kwie 2015, 11:23

Adfgh pisze:A ja sie nie bawie w zadne liczenie bo nawet tego nie powinnismy robic tylko taki podatek to powiein urzad skatbowy wyliczyc przy wspolnym rozliczaniu . Podatek w systemie przypisuje jako calosc jednej osobie a drugiej 0
ja też tak robię w przypadku gdy dochody nie są do utraty :D ale jak musisz utracić jednemu z małżonków dochody to liczę z proporcji .. US to nie poradzi :)
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 17 kwie 2015, 11:50

bo ma rente. też nie bawiłem się w liczenie, napisałem do US niestety podali tylko wspólny podatek, a SKO mi zarzuciło że mam to rozdzielić
Mirek 45

Napisano: 17 kwie 2015, 12:05

nie wiem czy jestem dobrym "udziem" ;) ale spróbuję pomóc
36672,58-1971
15569,22 - x
x=837 podatek żony
zatem męża -1134 zł
niech ktoś mnie jeszcze sprawdzi - potwierdzi lub zaprzeczy
Długopis

Napisano: 17 kwie 2015, 12:07

przy rencie przychód=dochód
Długopis

Napisano: 17 kwie 2015, 12:12

Dzięi Długopis, teraz to jest jak najbardziej dla mnie logiczne i wydaje się juz proste :) Pozdrawiam
Mirek 45

Napisano: 13 mar 2016, 13:42

A nie jest istotne to, że np.jest wspólne rozliczenie, ale na pit37 i na pit/0 ulgi za dzieci i internet są przypisane podatnikowi, w jego rubrykach wszystko, a nie małżonkowi. Czy wtedy z zaświadczenia z US o podatku należnym wspólnym nie patrzymy w picie 11 ile miał małżonek zaliczki, który nie pobierał ulg wg pit/0? Bo dochód utracony jest podatnika, gdzie w jego rubrykach na pit37 i pit/0 sa odliczane ulgi...
Smerfik85

Strona 2 z 2    [ Posty: 17 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x