jestem pr. soc w ZI, wysłaliśmy zawiadomienie do prokuratury o możliwości popełnienia przestąpstwa. Dziś policja faxem zwróciła się z prośbą (nie wnioskiem) o przesłanie notatek i innych dokumentów dotyczących tej rodziny. Pracownik socjalny, który obsługuje ten teren ma te notatki ale nie chce ich udostępnić bo mówi, że nie ma wniosku , podstawy prawnej i ochrona danych osobowych jej na to nie pozwala. Mam te notatki w dokumentach ZI ale jak je znowu skseruję to nic nie bedzie widać. Wiem bo już to zrobiłam , no i z napisem zgodność kopii z oryginałem to nie bardzo.
Jaką podstawę prawną jej pokazać aby dała mi te notatki. (To stary urzedas, socjalną została aby posadki w UG nie stracić w latach 90 i do dziś jest bardziej urzednikiem niż socjalną, ze wszystkim są problemy).
podstawa prawna
-
- Praktykant
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: podstawa prawna
Art. 15 kodeksu postępowania karnego takze paragraf 10 rozporządzenia Rady Ministrów w sprawie NK
Oprócz podstawa prawna - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny przeczytaj również:
zmiana członka ZI
Niebieska Karta -A
ofiara i sprawca mieszkają osobno
Ofiara - sprawcą
księgowanie kosztów z ZI
niebieska karta
co robić dalej
raport z badań m.in. nad zespołami interdycyplinarnymi oraz wstępna wersja produktu finalnego Model Wsparcia
SPRAWOZDANIA
prac socjalny w ZI
pilne - pomocy
zawiadomienie
przekazanie NK do innej gminy-innego ZI
szkolenie- kontakt/praca z rodziną w której dochodzi do przemocy
Jak zakończyć NK w pomoscie?
plan działań