Podwyżki dla pracowników MOPS - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 19 z 20    [ Posty: 196 ]

Napisano: 16 lip 2015, 15:04

Bo mam rację.
Piszcie sobie dalej o podwyżkach. Nic z tego nie wyniknie. Przynajmniej czas w pracy szybciej zleci.
Ares30

Napisano: 16 lip 2015, 15:11

no taa, twoja racja jest jedyna i najtwojsza...
p..

Napisano: 18 lip 2015, 20:01

nIE MAMY NA CO LICZYĆ . JA PO 40 LATACH DOSTAŁAM 60 ZŁ BRUTTO. Nikt za nami się nie wstawi, gdyż jesteśmy identyfikowani z naszymi klientami, media robią nam koło pióra, a włodarze miast nas nienawidzą. Sa portale, są strony a jakże i co z tego jak tam tylko METODA ŚRODOWISKOWA. pal, PIF, PAF I INNE DUPERELE Z KTÓRYCH I TAK DLA KLIENTA NIC NA DŁUŻSZĄ METĘ NIE WYNIKA. mamy TU TAKICH MĄDRYCH CO TYLKO WRZUCAJĄ KONFERENCJE I DYWAGACJE MINISTERIALNE....I MNIE OSOBIŚCIE RZYGAĆ SIĘ CHCE JAK TO CZYTAM. STRAJK??? ZOBACZCIE ,ŻE JAK DZIEJE SIĘ COŚ DOBREGO TO NA POZIOMIE GMINY( NP SPÓR ZBIOROWY) A JAKIŚ TAM PROTEST W WARSZAWIE?? CO TO DAŁO NIC...SZKODA TYLKO PIENIĘDZY NA TRANSPORT. A DO TEGO TRZEBA DODAĆ ,ZE BRAK KORPORACJI ZAWODOWEJ UCINA WSZELKIE DZIAŁANIA, BO KTO MA DZIAŁAĆ. pATRZECIE PIELĘGNIARKI, LEKARZE, GÓRNICY...MY JESTEŚMY BARDZO SKŁÓCONA GRUPĄ ZAWODOWĄ I JAK EIS NIE SZANUJEMY NA WZAJEM TO WIDAĆ NA TYM FORUM.

SORY ALE TO KLAW BO CAPS MI SIĘ WŁĄCZA SAM NIE WIADOMO DLACZEGO
Wredna1

Napisano: 18 lip 2015, 21:29

Nie jesteśmy skłóconą grupą. Mamy tylko różne zdania ...Większość pracowników socjalnych jest wbita w przeświadczenie o swojej małej wartości, służalczości - w negatywnym tego słowa znaczeniu. Mam wrażenie że wyzbyli was honoru.Zresztą pani to mówi... ja nie zgadzam się na to i nie chce tak jak pani.
W pomocy społecznej jestem kilka lat -od 2012/2013 roku oficjallllllllllllnie . Będzie dobrze. Będzie tak jak chcę- zmiany zaczynam od swojego OPS- ale ZMIANY..a nie tam jakieś...
ps. " albo wygram albo zdechnę.." ( za: J Kowalczyk)
Emilka.

Napisano: 19 lip 2015, 22:26

Wredna jak zwykle w punkt, śledzę to forum od kilku lat i zawsze podobała mi się Twoja prosta, twarda i merytoryczna wypowiedź.
Shogun

Napisano: 27 lip 2015, 17:46

No właśnie dlatego wszyscy pracownicy socjalni powinni się zjednoczyć i pojechać przed Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej , bo o naszej grupie zawodowej się zapomina niestety !! Nam potrafi się dokładać zadań a wynagrodzenia są w miejscu od wielu lat , no i brak poszanowania ze strony kierownictwa władz itd , no i zapis w ustawie 2 tys. mieszkańców na jednego pracownika
Rafał 1

Napisano: 27 lip 2015, 20:11

2 tys. mieszkańców ( w tym po 120 środowisk na pracownika)- i co z tego,że jest zapis do 50 środowisk na pracownika jak nikt tego nie respektuje.Kierownictwa nie obchodzi to- trzymają się zapisu wygodniejszego dla siebie- 2 tys na osobę.
Tylko STRAJK może na to i na wzrost wynagrodzeń zaradzić- potrzebujemy przywódcy
zzzz

Napisano: 27 lip 2015, 21:29

Permanentne informowanie opinii publicznej oraz decydentów o różnorodnych zadaniach realizowanych przez pracowników pomocy oraz problemach, które utrudniają lub uniemożliwiają skuteczne pomaganie. Cykliczne kampanie społeczne informujące o tym, co robią służby społeczne w Polsce, powołanie instytucji rzecznika prasowego Pomocy Społecznej (województwa, powiaty) to moim zdaniem niektóre ze spektrum działań, które mają wpływ na wizerunek Pomocy Społecznej w Polsce. Moim zdaniem kwestia wizerunku ma bardzo istotny wpływ na sprawy wynagrodzeń, możliwości ubiegania się o ich wzrost, nawet w formie STRAJKU.
angoc

Napisano: 29 lip 2015, 9:44

Szczerze? Możesz sobie informować ile chcesz a te informacje nie są medialne a społeczeństwo tak nastawione przeciwko pomocy kampaniami typu: Sąd zabrał dzieci bo jest otyła" Sąd zabrał dzieci bo bieda" itp..... tylko ,że w artykułach mało jest o sądzie a całe wywody o OPS ....Myślisz ,że info o naszych działaniach coś zmienni skoro społeczeństwo ma nas za darmozjadów, nierobów i jak powiedziała Pani K .." złodziei" Możesz napisać setki stron i poprowadzić dziesiątki kampanii a jeden taki artykuł , kampania przeciwko nam Pana Stonogi i jemu podobnych zmiata Twoje kampanie z powierzchni ziemi. To " góra " jest winna ,że nami pomiatają. Pozwalają na takie działania takich ludzi którzy dyskredytują nasza ciężką pracę i trud.
Dlatego przynajmniej chcę porządnie zarabiać aby mieć siłę brać to wszytko na klatę.
Wredna1

Napisano: 29 lip 2015, 21:40

Dobre Praktyki

Jest reakcja na kontrowersyjną opinię senatora Roberta Dowhana w sprawie bezpieczeństwa pracowników socjalnych i asysty ze strony Policji.

https://www.facebook.com/federacja.socjalnych
angoc

Strona 19 z 20    [ Posty: 196 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x