Podwyżki dla pracowników MOPS - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 20    [ Posty: 196 ]

Napisano: 03 lip 2015, 12:58

Czy planowane są u Was jakieś podwyżki? U nas ostatnie były kilka lat temu, pensje głodowe, wszystko dla podopiecznych/ nowe kryteria itp/, a my to ciągle mamy być jak wolontariusze?
Jeszcze chwila i zapytam, czy mogę złożyć wniosek o pomoc, koleżanka z pokoju obsługuje teren mojego zamieszkania. Jest mi coraz trudniej związać koniec z końcem.
Jemiołka

Napisano: 03 lip 2015, 14:31

Daj spokój, szybciej będzie jak postaramy się o zasiłek i dożywianie a i jeszcze dodatek mieszkaniowy ! Może jak ktoś podpisze takie decyzje na chwilę pogrąży się w refleksji - ale tylko przez chwilę
viva

Napisano: 03 lip 2015, 14:55

U nas podobnie (mały GOPS), moi niektórzy podopieczni jak wezmą zasiłki mają większy dochód niż ja cały miesiąc pracując. Tylko ze to ja muszę kombinować co z dzieckiem, obiad gotować na kilka dni zeby było szybciej a oni (ci których mam na myśli) przychodzą po te zasiłki zrelaksowani, dzieci dopieszczone, wyprane ugotowane dom wysprzątany itp i budżet domowy identyczny z moim. Tylko ze ja na to pracuję, a oni dostają TYLE SAMO za darmo !!!! Dlaczego w tym kraju nie docenia się (finansowo) pracujących ludzi tylko tworzy system w którym opłaca się nie pracować. Gdyby zarobki były większe spora część moich podopiecznych posżłaby do pracy - a tak to słyszę : "ja za 1200 zł nie będę jeżdzić i tracić jeszcze na dojazd, jak tu dostanę tyle samo siedząc w domu"....paranoja, bo mają rację....czasami aż chce się wyć, po co pracować skoro można mieć za darmo.
No ale wychowali mnie inaczej. W Biblii jest zapis: Kto nie pracuje ten nie je.
Eluss

Napisano: 03 lip 2015, 15:07

No właśnie... Najniższa krajowa co rok jest wyższa, zmieniają się też kryteria dochodowe. Żołnierze dostają podwyżki. A w samorządach płące zamrożone od kilku lat...
gops-k

Napisano: 03 lip 2015, 17:00

Bez strajku generalnego się niestety nie obejdzie. Sprawą muszę się zainteresować media - wtedy rząd się nią zajmie. Pisanie na forum nic nie da niestety. Odmrożenie płac w budżetówce spowoduje pewnie, że podwyżki dostaną pracownicy urzędów którzy zarabiają ~2x tyle co pracownicy opsów - Nam zostaną ochłapy, albo nic - jak zwykle. Trzeba strajkować i trzeba to zrobić przed wyborami. W listopadzie będzie za późno!
Walka z wiatrakami since 1998.
Iks
Awatar użytkownika
VIP
Od: 27 lut 2014, 20:32
Zajmuję się:

Napisano: 03 lip 2015, 17:42

Ja zarabiam mniej niż kasjer w biedronce.
aloha

Napisano: 03 lip 2015, 21:52

POPIERAM Iks- ja się na to piszę
zzzz

Napisano: 03 lip 2015, 23:17

Ja tez sie pisze
aloha

Napisano: 05 lip 2015, 12:48

Zachowujecie sie jakbyście były starymi pannami i żyły tylko z jednej pensji.
Wasze chłopy wam nie dają? Nie ma wspólnego budżetu domowego? A może żyjecie ponad stan i dlatego zawsze brakuje? Nie wszystko trzeba mieć. W pomocy społecznej nigdy nie będzie wysokich zarobków (powyżej 3000 zł netto).
Ares30

Napisano: 05 lip 2015, 12:56

Są miejsca, gdzie zarobki pracowników socjalnych przekraczają 3 tys. PLN netto.
Andrzej

Strona 1 z 20    [ Posty: 196 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x