przypisy i odpisy - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 12 mar 2014, 14:08

proszę powiedzcie jak u was wygląda współpraca z księgowością co dajecie do księgowości żeby ona mogła zrobić ewentualne przypisy i odpisy, jestem nowa i mało znam temat
~megan

Napisano: 12 mar 2014, 14:30

robie sama przypisy i odpisy księgowa tylko księguje
~MARTA II

Napisano: 12 mar 2014, 14:50

a możesz mi powiedzieć dokładnie z czego bierzesz dane do tych przypisów, bo nie wiem czy mam sie skupic na decyzjach wierzycielek czy decyzji dłuznikow alim. pomóz prosze. Nie wiem od czego mam zacząć
~megan

Napisano: 12 mar 2014, 14:54

jakie przypisy i odpisy?
~anka

Napisano: 12 mar 2014, 16:06

Przypis po każdej wypłacie, odpis przy zgonach i nienależnie pobranych świadczeniach i umorzeniach
Do tego na koniec roku odpisy aktualizujące czyli podział na rokujących i nierokującach dłużników
~Agnieszka

Napisano: 12 mar 2014, 16:17

u mnie to zadanie księkowej.
~Hania

Napisano: 13 mar 2014, 22:08

na koniec każdego kwartału generuje z programu zadłużenie dłużników, odsetki od niespłaconych zaległości / przypisy i odpisy/ księgowa dostaje gotowce i tylko sprawdza
~Kajtek

Napisano: 14 mar 2014, 9:54

Tak jak Agnieszka.
Na koniec miesiąca robię zestawienie z wypłaconych świadczeń. Zobacz może masz to w programie i on ci sam to zrobi: PRZYPIS NALEŻNOŚCI. Podział na 20% naszej gminy, 20% innej gminy, 60% BP i na koniec każdego kwartału odsetki.
Odpisy umorzenia, zgony, NP - pismo po uprawomocnieniu się decyzji z informacją czego dotyczy i też z podziałem 20%W, 20%D, 60% BP i odsetki.
~Anka W.

Napisano: 14 mar 2014, 10:11

Tak jak Agnieszka. U mnie program tego nie generuje automatycznie więc posiłkuje sie tylko niektórymi zestawieniami , reszta na piechotę
~MARTA II

Napisano: 14 mar 2014, 17:16

JA DAJĘ REJESTR DŁUZNIKÓW ORAZ GENERUJE ZESTAWIENIE ZREALIZOWANYCH ZWROTÓW Z ROZBICIEM 20% 20% I 60%
~Karin

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x