Półroczna ocena / sprawozdanie - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]

Napisano: 30 cze 2015, 10:19

Macie jakieś szablony takiego sprawozdania ?
co tam trzeba zawrzeć ?
espresso

Napisano: 08 lip 2015, 10:41

SPRAWOZDANIE Z PRACY ASYSTENTA RODZINY
(okres pracy)

Z RODZINĄ …..........

ASYSTENT RODZINY:
DATA SPORZĄDZENIA:

1. CELE WSPÓŁPRACY Z RODZINĄ:

CELE GŁÓWNE:

1.
2.
3.

CELE SZCZEGÓŁOWE:

1.
2.
3.

2. ZADANIA WYKONANE W RODZINIE W OKRESIE ............... ORAZ OSIĄGNIĘTE EFEKTY:

1.
2.
3.

3. WNIOSKI:
arturjag1992
Praktykant
Od: 24 cze 2015, 15:19
Zajmuję się:

Napisano: 05 sie 2015, 10:21

dziękuję, krótki i zwięzły o taki mi chodziło :)
tylko czy to na pewno wystarczy ?
mam jeszcze kilka dodatkowych punktów i nie wiem czy jest konieczność żeby je zawierać :
np. możliwości i przeszkody w realizacji usługi, postępy rodziny, problemy rodziny, plan pracy na kolejne 6 m-cy.. ?
espresso

Napisano: 05 sie 2015, 13:58

espresso -no to już nie punkty kochana...i nie sprawozdanie -ale Diagnoza funkcjonalana Ci się z tego zrobi.

W sprawozdaniu ( jeśli nie poprzedzasz go diagnozą- nie jest obowiązkowa ;) określ typologię rodziny po prostu -w 4 zdaniach.Z definicji wyjdzie ci rodzaj trudności . Do meritum nawiązując ..Tak to ważne ja uważam aby zaznaczyć owe przeszkody ale nie kupuję tematu w postaci sformułowania " Możliwości i przeszkody w realizacji usługi " usługi?? dlaczego usługi?
przykład : w rodzinie występuje niepełnosprawność. tak? no więc jest to w/g ciebie przeszkodą w realizacji usługi ?
taka specyfika pracy AR- że pracuje przede wszystkim na barierach, trudnościach, dysfunkcjach..;) więc ? przemyśl to na spokojnie?
Emilka.

Napisano: 11 sie 2015, 10:49

Emilko Twoje rady jak zwykle profesjonalne :)
czyli typologia rodziny, a potem ?
czy powielać cele z planu ? (tak mam we wzorze ale wydaje mi się że nie ma potrzeby wypisywać ich znowu).
zastąpić słowo "usługa".. - może być zadania wykonane i powody dla których zadania nie zostały zrealizowane ?
Plan pracy na kolejne miesiące powinnam zawrzeć ? czy wystarczą wnioski ?
espresso

Strona 1 z 1    [ Posty: 5 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem