Witam. Do listopada 2011 pobierałem pomoc z PCPR na kontynuowanie nauki, w tym czasie zacząłem pracę (nie przerywając nauki) i w związku z przekroczeniem dochodu pomoc została wstrzymana, dopiero w ostatnim czasie dowiedziałem się iż nastąpiła zmiana przepisów i złożyłem ponowny wniosek z aneksem do programu usamodzielnienia, pomoc mi przyznano od lutego 2013r. ale czy za okres w którym pomoc była wstrzymana a kontynuacja nauki nie została przerwana nie należy mi się spłata? Chodzi mi o ten rok akademicki tj. od października 2012... Pozdrawiam
Zawsze możesz odwołąć się od decyzji do SKO w terminie 14 dni od jej otrzymania. Na pewno w decyzji masz takie pouczenie. Z przepisami aktualnej ustawy nic nie jest do końca pewne - jeśli nie jesteś zadowolony z rozstrzygnięcia, to się odwołaj. Nikt nie powinien w PCPRze się za to gniewać, takie masz prawo. Ja co prawda też sądzę że od miesiąca złożenia wniosku, ale \"niezbadane są wyroki SKO\". Tylko, że jak złożysz odwołanie, to wypłata świadczeń może zostać wstrzymana do czasu rozstrzygnięcia przez SKO.