To równie dobrze ja mógłbym spytać : we wrześniu przyznajesz zasiłek okresowy na październik wiedząc, że wpisane w podstawie prawnej rozporzadzenie traci moc z dniem 1 października ?agni pisze:We wrześniu wpisujesz podstwę prawną rozporządzenia , które wchodzi w życie z dniem 1 października 2015 r. ?????![]()
Ja robię tak jak t.franek
Bzdura!herbi pisze:olaola - oczywiście, że można zrobić tak jak piszesz. Można wybrać 2 warianty :
1. przyznając od razu taka kwotę zasiłku, żeby po uwzględnieniu październikowych kryteriów zasiłek okresowy nie był niższy niz 50 % różnicy m-dzy kryterium a dochodem. Np osobie samotnej bez dochodu przyznajesz 317 zł i po kłopocie.
2. W podstawie prawnej wstawić 2 rozporządzenia , to obowiązujące do września i to od października i przyznać zasiłek okresowy na wrzesień wyliczony wg. starego a na październik wg. nowego rozporządzenia.
Zauwazyłem, że pracownikom socjalnym tak wpaja sie "świętość" KPA i tych artykułów z ustawy, które pasują kierownikom, że sami przestają myśleć i prześcigają się w komplikowaniu sobie i innym życia.
Jakoś kierownicy od nastu lat nie przestrzegają ustawy jeśli chodzi o liczbę pracowników i nic sie nie dzieje.
A teraz zamiast oszczędzać sobie pracy to wymyśla się takie rozwiazania żeby jej dodać.
Ciekawe... wpisać w podstawę prawną coś, co jeszcze nie weszło w życie...herbi pisze: 2. W podstawie prawnej wstawić 2 rozporządzenia , to obowiązujące do września i to od października i przyznać zasiłek okresowy na wrzesień wyliczony wg. starego a na październik wg. nowego rozporządzenia.