POMOCY program aktywizacji społeczno-zawodowej - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 18 lut 2015, 10:44

Bardzo proszę o pomoc......

Wystartowała kolejna edycja konkursu na Gminne programy aktywizacji społeczno-zawodowej na rzecz budownictwa socjalnego. W związku z faktem że władza szuka kasy gdzie może na wszystko do konkursu chce przystąpić.....oczywiście OPS ma się tym zająć, tyle że ja nie wiem jak się za to zabrać. Pierwszy raz w życiu mam przed nosem druk oferty na realizację zadania publicznego, podrukowanych kilka instrukcji wypełniana ale i tak nie wiem jak ja wypełnić. Dzwoniłam do Warszawy...ale udzielili mi informacji jedynie nt tego gdzie wypełniać w przypadku gdy ofertę składa Gmina......

Czy ktoś realizował program??? i czy może zdradzić jak do tego się zabrać? :(

Bardzo proszę o pomoc
.
Miszka

Napisano: 18 lut 2015, 11:48

my realizujemy z ub roku bo programy sa dwuletnie, juz zabieramy sie za remont budynku, uczestnicy przeszkoleni, materiały zakupione, trzeba napisac innowacyjny wniosek i wysłac a warto
lolka 27

Napisano: 18 lut 2015, 12:02

lolka 27 pisze:my realizujemy z ub roku bo programy sa dwuletnie, juz zabieramy sie za remont budynku, uczestnicy przeszkoleni, materiały zakupione, trzeba napisac innowacyjny wniosek i wysłac a warto
....no i włanie sami realizujecie drugą część czy robi to np zarządca mieszkań....bo przecież to oni powinni robić kosztorysy remontu lokali....
Miszka

Napisano: 18 lut 2015, 13:20

wniosek składa gmina a gmina to ug, gops, zakład usług kom itp, realizujemy to razem i z pup na podstawie porozumienia, a klienci są na kontraktach socjalnych
lolka 27

Napisano: 18 lut 2015, 13:34

lolka 27 pisze:wniosek składa gmina a gmina to ug, gops, zakład usług kom itp, realizujemy to razem i z pup na podstawie porozumienia, a klienci są na kontraktach socjalnych
Bardzo Ci lolka dziękuję - próbuję to ogarnąć. Póki co czekam na kosztorysy remontów lokali socjalnych, pozwoli to na ocenę ile osób będzie potrzebnych do realizacji zadania.

Pozdrawiam
Miszka

Napisano: 18 lut 2015, 15:31

nie bierz dużo ludzi bo to nie chodzi o ilosc a jakosc realizowanego projektu wykazcie sie za to innowacja co do szkolen tych ludzi zagospodarowania ich z mozliwoscia póżniejszego zatrudnienia
lolka 27

Napisano: 19 lut 2015, 9:06

Jak to jest z wynagrodzeniem przy takim projekcie i ile osób z ośrodka może skorzystać z takiego projektu?
tekla

Napisano: 19 lut 2015, 9:50

wynagrodzenia nie ma dla pracowników , to bardziej projekt nastawiony na zewnątrz , na tych co szkolą w budowlance, bhp, pierwszej pomocy, księgowosc jest np wkładem własnym itp
lolka 27

Napisano: 19 lut 2015, 22:00

lolka 27 pisze:wynagrodzenia nie ma dla pracowników , to bardziej projekt nastawiony na zewnątrz , na tych co szkolą w budowlance, bhp, pierwszej pomocy, księgowosc jest np wkładem własnym itp
Lola powiedz proszę co z koordynatorem? Kto może nim być i czy jego wynagrodzenie też może być wkładem własnym?
Miszka

Napisano: 19 lut 2015, 23:13

Czy robią to pracownicy socjalni do których należy wykonywanie pracy socjalnej?
Jeśli tak to czy jest to praca socjalna w terenie?
Gość

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x