Pisemna odpowiedź na pismo sprawcy? - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 25 mar 2014, 12:03

Osoba podejrzana o stosowanie przemocy wystąpiła z pismem do Zespołu Interdyscyplinarnego, że nie stosuje przemocy, że żona kłamie, że zgłosił sprawę do prokuratury oraz, że nie zgłosi się na spotkanie grupy roboczej i prosi o odpowiedź na piśmie:\" na jakiej podstawie zostało wszczęte postępowanie w stosunku do mojej osoby\". Mam wątpliwości czy odpisywać ??? Procedura NK nie jest procedurą administracyjną , nie mam czasu aby prowadzić prowadzić korespondencję ze \" sprawcami\" . Co o tym sądzicie, jak postępujecie w takich przypadkach?? Proszę o pomoc.
~Ewa

Napisano: 25 mar 2014, 13:19

Emilko, Jery co byście zrobili?
~Ewa

Napisano: 25 mar 2014, 14:55

Nie odpisywać.!!!!! Informację weryfikuje GR- na spotkaniu z OSP-podczas wywiadu \" D\" + protokół...i inne działania pozostałe Idziesz procedurą i nie bawisz się w sekretarkę.

ps. dokonaj wyboru ?- ale co powie Jerry ?
dodam tylko że :
Jerry nie pracuje w zagadnieniu na co dzień- a ja jestem \"w obiegu\" ;);)

Jerry nie obraź się ;)
~emilka

Napisano: 25 mar 2014, 15:38

Odpisać - pisemnie odmówić udzielenia informacji - brzydko mówiąc -> wysłać na \"drzewo\"
~c

Napisano: 25 mar 2014, 16:37

a jak już odpiszesz- że nie odpiszesz ..;);) -to w gruncie rzeczy napisz mu tę podstawę jakiej żąda hehe..co ci zależy (choć przy zakładaniu NK- pan był o tym poinformowany )
o kurcze..
~emilka

Napisano: 26 mar 2014, 1:26

Choć \"wypadłem\" z obiegu zdrowy rozsądek podpowiada nie przejmować się pismem sprawcy, a tylko dołączyć je do teczki jako materiał dowodowy. Przepisy nie nakazują prowadzenia jakiejkolwiek korespondencji z \"przedmiotami\" procedury NK. Tylko od dobrej woli powinno zatem zależeć, czy szef GR znajdzie czas na to, by pisemnie wyłuszczyć zapytującemu sens i podstawę prawną wszczęcia i prowadzenia procedury NK.
Ja bym włączył jego pismo to teczki zagadnieniowej, a następnie wysłał zaproszenie na posiedzenie GR w określonym miejscu i czasie. Jeśli sprawca przybędzie to \"nausznie\" się dowie, na jakiej podstawie wszczęto i prowadzi się procedurę. Tylko nie należy objaśniać go, że w stosunku do jego osoby lecz w sprawie.
~Jerry

Napisano: 26 mar 2014, 9:27

czyli mamy takie samo stanowisko w tej kwestii ( 12.55)..z małą różnicą;) - ja wysyłam dla OSP \"Wezwanie\" nie \"Zaproszenie\".

ps. żartuję..przecież wiem - że celowo to przekręciłeś.;)
~emilka

Napisano: 26 mar 2014, 11:06

Bardzo dziękuję za Wasze odpowiedzi, postanowiłam nie odpisywać. Pan jest bardzo aktywny, dużo pisze do prokuratury, na policję, kontaktuje się z dzielnicowym, może zapytać dzielnicowego dlaczego założył NK.
~Ewa

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x