POMOST problem - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]

Napisano: 25 lis 2013, 11:14

mam taką sytuację:
Rodzina Pan X i Pani Y + dzieci
Usunełęm pana X z rodziny i utworzyłam nową rodzinę jednoosobową (udzielono pomocy w formie schronienia)
Pan X zrezygnował z pomocy i wócił do poprzedniej rodziny - nie wiem jak w POMOŚCIE przywrócic go do rodziny z Panią Y i dziecmi.
Ciągle pojawiaja sie jakies komunikaty, nie moge go usunąć z tej jednoosobowej rodziny, bo funkcjonuje tam jako głowa rodziny.
Ponieważ rodzina po powrocie Pana X wymagała natychmiastowej pomocy, dodałam tegoż Pana X w systemie jako kolejną osobę (bez nr PESEL), żeby mi grała struktura rodziny - czyli teraz mam w systemie dwóch panów X :) Próbowałam \"utożsamiania osób\" w systemie, usuwania i niejak nie moge tych dwóch rodzin połączyć w jedną.

Może mi ktoś łopatologicznie wskazać rozwiązanie? :)
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 25 lis 2013, 11:30

Aniu,

to bardzo niedobrze, że dodałaś sobie drugą osobę, bo teraz możesz mieć problem. Do końca roku jeszcze bez większego problemu będziesz mogła sobie tę duplikację usunąć, ale jak ruszy system Emp@tia, to może być problem, bo jak CBB zrobi z tych osób osobne tożsamości, to będzie trudno to odkręcić.
Proszę, nie rób tak więcej, jak masz problem pytaj od razu, bo tak jak zrobiłaś to najgorsze wyjście.

Spróbujemy to odkręcić. Czy na tę nową osobę przyznałaś już jakieś świadczenie, czy też jest tylko w składzie rodziny?

pozdr

~Tomek

Napisano: 25 lis 2013, 11:34

Zauważyłam, że tez mamy w pomoście duplikaty osób, ale nie da sie ich usunąc. Jak to zrobić?
~Kaśka

Napisano: 25 lis 2013, 11:38

Właśnie dlatego dodałam tego Pana X jako nową osobę, bo musiałam przyznać pomoc rodzinie (zasiłek okresowy), a nie mogłam nijak dodać tegoż pana spowrotem do składu rodziny.
ania
~ania
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 25 lis 2013, 11:55

Mogłaś, tylko nie zapytałaś, zapytałaś dopiero dziś. Proszę, odpowiedz na moje pytanie, bo chcę Ci pomóc.
~Tomek

Napisano: 25 lis 2013, 12:51

przyznałam zasiłek okresowy rodzinie, ale podmiotem decyzji jest pani Y
ania
~ania
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 25 lis 2013, 12:58

Ale czy ta nowa osoba jest świadczeniobiorcą?
~Tomek

Napisano: 25 lis 2013, 17:22

No chyba nie - decyzja jest wystawiona na żonę, ale Pan (jako ta nowa fikcyjna osoba) jest w składzie rodziny, a od ilości członków rodziny i uzyskanego dochodu zalezy wysokośc tego świadczenia.
ania
~ania
VIP
Zajmuję się:

Napisano: 25 lis 2013, 17:28

No to spoko.

To proponuję:

- wejdź na rodzinę tej żony
- na zakładkę Członkowie
- ustaw się na tej fikcyjnej osobie
- usuń
- Pomost poprosi o datę - tu ważne - wpisz dokładnie taką datę, jaką wpisałaś że należy do rodziny od tego dnia
- zaakceptuj wszystko
- jeśli tak jak piszesz ta fikcyjna osoba nie jest świadczeniobiorcą, to powinno się udać
- gdyby Pomost rzucał się o wywiad, to ten wywiad trzeba wydrukować po czym usunąć (wprowadzić go z powrotem po dodaniu do rodziny właściwej osoby, Pomost właściwie powinien podpowiedzieć Ci wszystkie dane które tam były, ale na wszelki wypadek warto mieć ten wydruk, aby sprawdzić).
- wchodzisz na listę osób i usuwasz tę fikcyjną osobę - powinno się udać, bo już nie będzie należeć do rodziny.

Jak to się uda, to wchodzisz do rodziny tamtego gościa i przenosisz go do rodziny żony - wg tego co napisałem Kasi
https://www.ops.pl/forum.php?page=&cmd=s ... category=1

jakby co to pisz
pozdrawiam
~Tomek

Napisano: 26 lis 2013, 14:01

Przy okazji, dla zainteresowanych Pomostem
https://public.sygnity.pl/forums/viewtop ... 02&t=17142 pozdrawiam
~Tomek

Strona 1 z 2    [ Posty: 13 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny