wywiady alimentacyjne - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 25 lis 2013, 1:18

na kontroli z wydziału - zausterkowali nam, że nie robimy wywiadów alimentacyjnych u rodziców tych osób - których dzieci korzystają z bezpłatnych obiadów w stołówce szkolnej (chodzi o takie rodziny , które tylko i wyłącznie korzystają z obiadów a nie korzystają z pomocy finansowej). Są to rodziny , którym przekracza nieznacznie ustawowy dochód na osobę w rodzinie ale mieszczą się w Programie- pomoc państwa w zakresie dożywiania. Jedna z takich rodzin - 4 dzieci, mama na nieustającym urlopie wychowawczym , dochód 490 zł. na osobę w rodzinie, jedno dziecka je obiady w szkole , w zaleceniach mam zrobić wywiad alimentacyjny u ojca , z którym nie bardzo jej się układa o czym pisałam w wywiadzie , jest mi przykro tyle się mówi o wsparciu dużych rodzin a tu jedna zupka w szkole i już alimentacja wymagana. napiszcie jak to u Was wygląda. Z góry dzięki.
~PRACOWNIK SOCJALNY

Napisano: 25 lis 2013, 9:57

jak się mamie z tatą nie układa to dzieci nie mają alimentów zasądzonych?
~madzia

Napisano: 25 lis 2013, 10:07

No własnie dlaczego nie ma tatuś zasądzonych alimentów to sprawa sadu anie ops
~Iza

Napisano: 25 lis 2013, 10:13

Wywiady alimentacyjne robimy u wszystkich zobowiązanych do pomocy tj. mąż, dorosłe dzieci, rodzice. W przypadku gdy są zasądzone alimenty przez sąd na dzieci i alimenty są płacone zgodnie z wyrokiem wtedy u ojca dzieci nie robimy tylko dokonujemy oceny, czy utrzymuje kontakt z dziećmi i jakie są jego relacje z rodziną
~jaga

Napisano: 25 lis 2013, 10:16

To się dopiero napracujecie.
~ola

Napisano: 25 lis 2013, 16:31

my robimy wywiady alimentacyjne do okresówek ale słyszałam że niektóre ośrodki robia do wszystkiego
~- nowa

Napisano: 25 lis 2013, 16:38

a my do niczego i też żyjemy :)
~ooooooo

Napisano: 25 lis 2013, 23:51

Wsparcie dużych rodzin - tylko na papierze- papier wszystko przyjmie kazde kłamstwo, a rzczywistość tych rodzin jest smutna!!!!

A moze by tak pozabierac dzieci i dac rodzinom zastepczym?!?! Pewnie pieniadze sie dla nich znajdą co????????

POLSKA RZECZYWISTOŚĆ!!!!!
~ivo

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x