Witam,
ojciec złożył elektronicznie wniosek na KDR i wpisał we wniosku tylko siebie. Poinformowałam go telefonicznie o błędnie złożonym wniosku, chce przyjść i poprawić go osobiście.
I teraz pytanie, czy może złożyć drugi wniosek, który będę traktować jako uzupełnienie/poprawa? I ewentualnie w tym wniosku elektronicznym naniosę resztę członków rodziny, bo widzę że mam taką możliwość? Miał ktoś podobny problem?
Poprawa elektronicznego wniosku KDR
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Poprawa elektronicznego wniosku KDR
Ja tak robię, jeśli są błędy we wnioskach elektronicznych to wnioskodawcy poprawiają papierowo, a ja potem uzupełniam i zmieniam w systemie.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dzięki za odpowiedź
Już się zastanawiałam, czy nie powinnam prosić o wycofanie tego wniosku i umorzyć postępowanie.
Wzięłam jeszcze oświadczenie od klienta, że wyraża zgodę na poprawę elektronicznego wniosku poprzez złożenie prawidłowo papierowego.

Wzięłam jeszcze oświadczenie od klienta, że wyraża zgodę na poprawę elektronicznego wniosku poprzez złożenie prawidłowo papierowego.
- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
nie większość drukuje elektroniczną wersję poprawia na niej dodaje braki, wnioskodawca to wszystko parafkuje i tak jest najszybciej i najprościej sobie z tym poradzić, my edytujemy wniosek nanosimy poprawki dodajemy osoby i jest git 

"To err is human, to forgive is divine"
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tak, jeżeli jest możliwość poprawy takiego wniosku, a ja mam akurat przypadek kiedy ojciec wpisał tylko siebie, więc nic tam nie poprawi i zaparafuje, tylko musi go uzupełnić no i wydaje mi się, że tylko właśnie poprzez złożenie drugiego wniosku 

- ubu
- Podinspektor
- Zajmuję się: KDR
- Kontakt:
No ja bym drugiego nie składał tylko pododawał do tego elektronicznego brakujących członków rodziny itd. 

"To err is human, to forgive is divine"
Oprócz Poprawa elektronicznego wniosku KDR - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
KDR tylko dla matki.
czy przyznać karty? Ubu proszę o pomoc
nie rozpatrzone wnioski z 2019 roku
ZGUBIONA KARTA
karty dla ukraińskiej rodziny
szkoła zawodowa należy się kdr?
Czy należy się KDR - piecza zastępcza - POMOCY !
problem przy wniosku o duplikat
pomocy opłata za dodatkową forme karty
Brak władzy rodzicielskiej małżonka. Czy KDR sie nalezy??
pomocy - błąd w nazwisku
Edycja zatwierdzonego wniosku
karty dla ukraińskiej rodziny
dzieci urodzone martwo - odmowa?
Płaci czy nie płaci?
złożone wnioski przez rozwodników