poszukuje miejsca w placówce
Re: poszukuje miejsca w placówce
słuchajce - to do mos- u jak teraz skierować????? na wniosek opiekuna prawnego???? a jak szanowny opiekun sie nie chce zgodzić to co?? do sądu można wystąpić żeby zgodę dał jeśli są oczywiste wskazania do nauki w mos a opiekun się nie zgadza.....czy poprzez orzeczenie poradni psych - pedag trzeba......czy wogóle pisać poprostu do sądu nie pytając nawet opiekuna??? Ale z tego co czytam i widzę tutaj to mos tylko na wniosek rodzica/opiekuna, tak????
słuchajce - to do mos- u jak teraz skierować????? na wniosek opiekuna prawnego???? a jak szanowny opiekun sie nie chce zgodzić to co?? do sądu można wystąpić żeby zgodę dał jeśli są oczywiste wskazania do nauki w mos a opiekun się nie zgadza.....czy poprzez orzeczenie poradni psych - pedag trzeba......czy wogóle pisać poprostu do sądu nie pytając nawet opiekuna??? Ale z tego co czytam i widzę tutaj to mos tylko na wniosek rodzica/opiekuna, tak????
do ~monika jestem z woj. łódzkiego i myśle, ze nie będzie to za daleko. podaje nr tel. 046 837 03 44 udzielę więcej informacji na ten temat
DO MOS ZA ZGODĄ OPIEKUNA SĄD JUŻ CI TAKIEGO POSTANOWIENIA NIE WYDA.
a co zrobić gdyby np. opiekun/rodzic nie wyrażał zgody....wiadomo jak z nimi czasami jest - a wskazania do ośrodka socjoterapeutycznego byłyby oczywiste????
la - przybliż jeszcze choć trochę (jeśli oczywiście możesz - mam nadzieję, ze inni forumowicze się nie zdenerwują) na czym polega to, ze jak nazwałaś chłopak \"wykańcza\" dziadków......kto ma nad nim opieke prawną......czy jest leczony neurologicznie lub psychiatrycznie (i nie chodzi o to, ze się takich boję - u mnie więksość leczona) chcę wiedzieć jakie ma ewentualnie zdiagnozowane choroby/zaburzenia żeby wiedzieć czy mamy warunki odpowiednie dla niego
la - przybliż jeszcze choć trochę (jeśli oczywiście możesz - mam nadzieję, ze inni forumowicze się nie zdenerwują) na czym polega to, ze jak nazwałaś chłopak \"wykańcza\" dziadków......kto ma nad nim opieke prawną......czy jest leczony neurologicznie lub psychiatrycznie (i nie chodzi o to, ze się takich boję - u mnie więksość leczona) chcę wiedzieć jakie ma ewentualnie zdiagnozowane choroby/zaburzenia żeby wiedzieć czy mamy warunki odpowiednie dla niego
No można wnioskować o dalsze ograniczenie władzy w postaci decydowania w kwestii umieszczenia i załatwiania MOS. Sąd wyznaczy kuratora i jest.
Etatysto mam prośbę - napisz który artykuł traktuje o tym że mos nie przez sąd. Z góry dzięki.
Etatysto mam prośbę - napisz który artykuł traktuje o tym że mos nie przez sąd. Z góry dzięki.
ale jaja - art.205 pkt 1 naszej nowiutkiej ustawy
1) w art 6
a) pkt 9 otrzymuje brzmienie: \"9) orzec umieszczenie w mow albo w rodz. zast. zawodowej która ukończyła szkolenie przygotowujace do sprawowania opieki nad nieletnimi\"
a było:
orzec umieszczenie w rodz. zast., w mow, albo w mos
1) w art 6
a) pkt 9 otrzymuje brzmienie: \"9) orzec umieszczenie w mow albo w rodz. zast. zawodowej która ukończyła szkolenie przygotowujace do sprawowania opieki nad nieletnimi\"
a było:
orzec umieszczenie w rodz. zast., w mow, albo w mos
do ~ monika z opinii psychologa agresywne słowne i fizyczne zachowania wobec równieśników, nie uczęszcza na zajęcia, nie odrabia prac domowych, nie wraca po szkole do domu dziadków (rodzina zastępcza ale nie opiekun prawny) jest agresywny fizycznie wobec babci
unika bliskich kontaktów, jest zamknięty w sobie i skryty
nie wymaga leczenia psychiatrycznego ani neurologicznego
przebywa w towarzystwie starszych i zdemoralizowanych
unika bliskich kontaktów, jest zamknięty w sobie i skryty
nie wymaga leczenia psychiatrycznego ani neurologicznego
przebywa w towarzystwie starszych i zdemoralizowanych
Oprócz poszukuje miejsca w placówce - Placówki Opiekuńczo-Wychowawcze, Ośrodki Adopcyjno-Opiekuńcze przeczytaj również:
zmiania ustawy o postępowaniu w sprawach nieletnich
do ~monika
Plan pomocy dziecku i inne
zapis dzienny zajęć
Też macie dziś doła???
współpraca z MOPSem
firmy upowaznione do poszukiwania darczynców dla placowki
ART. 98 p.3 POMOCY
alimenty dla wychowanków
projekty z efs w placówce
KUCHNIA W DOMU DZIECKA - PROSZĘ O WAS GŁOS
filia