nie za bardzo wiem jak ustalić na jakiej podstawie pobiera te świadczenia w Norwegii? Chyba że dłużnik będzie dysponował takim dokumentem. Dochód uzyskany na razie nie wchodzi w grę bo nie dostała jeszcze zasiłku, przynajmniej tak twierdzi, ale wezwę ja do złożenia wyjaśnień. Do Komornika dzwoniłam ale on oczywiście o niczym nie wie i w zasadzie go to nie interesuje....Dokładnie podwójnie pobierać alimentów nie może, chce pomóc jakoś dłużnikowi bo ma więcej dzieci na utrzymaniu i jakoś stara się spłacać dług...
spróbuj podejść kobietę o te alimenty z Norwegii
a wcześniej niech Ci ten dłuznik przyniesie te pisma co dostał
i jeżeli rzeczywiście to informacja o przyznanych świadczeniach to odmowa a wcześniej dodadtkowo oświadczenie strony może się przyzna jak jej przedstawisz dowody że wiesz
mam przetłumaczone dokumenty od dłużnika, okazuje się że mam niezły pasztet teraz, spryciara przechytrzyła wszystkich...świadczenia z funduszu alimentacyjnego w Norwegii bierze od lutego 2013r. w tym czasie równocześnie u nas tez pobierała FA, uchyliłam świadczenia na jej wniosek od sierpnia 2013r. W tej sytuacji nie wiem czy nie wysłać dokumentacji do ROPS? Wezwę ją jeszcze do złożenia wyjaśnień. Czy też wysłalibyście dokumenty ROPS chociaż FA nie podlega koordynacji?