Pracownicy Socj. Proszę o pomoc - córka kontra matka - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 05 sie 2015, 13:49

Witam, bardzo prosze o pomoc w następującej sytuacji:
Babcia zgłasza mi kilka dni temu i dziś znowu że jej córka zabrania kontaktować się z wnuczką 3l., mieszkają w jednym domu, córka nie chce żeby babcia zbliżała się do małej, babcia twierdzi, że córka jest pod silnym wpływem męża i jego matki. Wszczyna awantury, wzywa policję itd. Złożyła protokół i chce żebym przyjechała porozmawiać z córką. Jestem w zastępstwie za koleżankę, która przebywa na urlopie proszę mi pomóc, jakie babcia ma prawa? co powinna usłyszeć
zastępstwo
Danka

Napisano: 05 sie 2015, 14:00

Czy ktoś się wypowie?
Bardzo prosze
Danka

Napisano: 05 sie 2015, 14:06

To tylko dobra wola rodziców, czy chcą kontaktu dziecka z babką.To ich dzieciak.Widocznie babcia nie powiedziała o wszystkim. Coś musiało zaistnieć. Pogadaj z rodzicami tak po ludzku. Czegoś się dowiesz.Zawsze potem można zapytać w Sądzie Rodzinnym czy można coś z tym fantem zrobić.
t.franek

Napisano: 05 sie 2015, 14:14

Gdzieś wyczytałam że babcia ma prawo do kontaktów z wnuczką, może wystąpić z wnioskiem o ustalenie widzeń, tylko nie mam na to konkretnego art. :(
Pomocy :(
Danka

Napisano: 05 sie 2015, 14:18

Dziewczyno. Zadzwoń do Sądu, albo jakiegoś zaprzyjaznionego kuratora. To o czym piszesz zapadło zapewne w jakimś postępowaniu w Sądzie. Musiała być jakaś sprawa.
t.franek

Napisano: 06 sie 2015, 13:51

zawsze można podsunąć im negocjatora rodzinnego
wrrr

Napisano: 09 sie 2015, 8:11

Można do sądu o ustalenie kontraktów.
Ale ja mam pytanie: policja, kto wzywa i dlaczego? Dlaczego córka zabrania kontaktów? co to znaczy po silnym wpływem teściowej i syna....dlaczego? co się takiego zadziało w tej rodzinie ,ze doszło do takiej sytuacji? Trzeba dojść sedna i można przy wsparciu psychologa, kogoś kto jest po negocjacjach , kuratora.... próbować działania naprawcze a może, a potem sąd.
Wredna1

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x