Ja maszeruje zawsze jak mi zagrają, konformistyczne i zgodnie z wola partii! W jednym szeregu dwuosobowego tłumu miłośników nocnej harówki... Lewa, prawa, lewa, lewa!
Można takie dyżury pełnić jedynie na umowę zlecenie, innej opcji nie ma. Nikt nie wspomniał, ze trzeba jeszcze dysponować własnym samochodem i telefonem. Policja nie może zabrać do radiowozu żadnej osoby postronnej ( no chyba , ze jest to osoba zatrzymana) Ludzie nie dajcie sie wrobić, my wykonujemy tylko w czasie godzin swojej pracy a w godzinach inne służby ( policja, służba zdrowia), NIE DAJCIE SIĘ WROBIĆ< chcą nami zapchać swoje dziury, szanujmy się , niech każdy wykonuje co do niego należy. Nasz Wójt wystosował pismo do Pana wojewody, ze nie będą pracownicy socjalni jeździć po godzinach pracy , nie posiadają samochodów służbowych a to jest przeszkoda nie do przebrnięcia. cichutko, nie ma żadnego odzewu.
a co w nocy mam iśc na piechote, bez zadnej ochrony, a jak mnie ktos napadnie ??? Kto wtedy poniesie odpowiedzialnośc, kto bedzie płacił moim dzieciom rente? Wtedy nie bedzie winnego.
droga ewko zanim odmówisz poproś swojego pracodawcę na piśmie podstawę prawną do pełnienia przez Ciebie dyżuru !
Gwarantuję Ci że na chwilę obecna jej nie otrzymasz i śpij kobieto spokojnie nie myśl o dyżurach bo są do nich powołane inne służby w tym kraju.
Oprócz Pracownicy socjalni z woj. Podlaskiego - dyżury w godzinach nocnych wramach współpracy z policją - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również: