Pracownicy ŚR łączmy się
Re: Pracownicy ŚR łączmy się
Nie wyobrażam sobie dalszej realizacji ŚR w momencie kiedy rządzący wprowadzają bubel za bublem i nie myślą o osobach które realizują cały ten syf!!!!!!!!!
Ile przez to wszystko jest stresu i nieprzespanych nocy????!!!!!! Jak długo można to znosić!!!!!???
Ktoś powie ,,zwolnij się\" ....ale to nie o to w tym wszystkim chodzi!!!
Spróbujmy zmienić mentalność naszych polityków, niech w końcu któraś z pań lub któryś z panów w bucikach za 1000 zł. zauważy że pracownicy ŚR też nie mają lekko i muszą utrzymywać swoje rodziny za najniższą krajową!!!!!!!!!!!!!
Ile przez to wszystko jest stresu i nieprzespanych nocy????!!!!!! Jak długo można to znosić!!!!!???
Ktoś powie ,,zwolnij się\" ....ale to nie o to w tym wszystkim chodzi!!!
Spróbujmy zmienić mentalność naszych polityków, niech w końcu któraś z pań lub któryś z panów w bucikach za 1000 zł. zauważy że pracownicy ŚR też nie mają lekko i muszą utrzymywać swoje rodziny za najniższą krajową!!!!!!!!!!!!!
JW
Po 5 latach pracy mam 1382,00 zł. netto czy to nie jest chore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Po 5 latach pracy mam 1382,00 zł. netto czy to nie jest chore!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
i tak za duzo wam płaca biorąc pod uwagę bz.dury ktore tu wypisujecie i zenujacy brak elementarnej wiedzy i kompetencji
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Taka jest rzeczywistość w budżetówkach, zwłaszcza w jednostkach organizacyjnych typu OPS. Kokosów nigdy nie było, nie ma i nie będzie.
Druga strona medalu jest taka, że nikt nikogo nie zmusza do pracy w świadczeniach rodzinnych.
Ja za 1382 netto bym nie pracował.
Trzeba przyznać, że teraz jakaś szansa na korekty wynagrodzeń sie otworzy, jeśli faktycznie wejda świadczenia pielęgnacyjne w wyższej wysokości plus zasiłki dla opiekunów. Wzrost kosztów obsługi będzie znaczacy i trzeba tren moment w swojej placówce wykorzystać.
Druga strona medalu jest taka, że nikt nikogo nie zmusza do pracy w świadczeniach rodzinnych.
Ja za 1382 netto bym nie pracował.
Trzeba przyznać, że teraz jakaś szansa na korekty wynagrodzeń sie otworzy, jeśli faktycznie wejda świadczenia pielęgnacyjne w wyższej wysokości plus zasiłki dla opiekunów. Wzrost kosztów obsługi będzie znaczacy i trzeba tren moment w swojej placówce wykorzystać.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Ludek Ty czerwona zarazo! Komuchy jeden!
Czekamy ciebie, czerwona zarazo,
Byś wybawiła nas od czarnej śmierci,
Byś kraj nam przedtem rozdarłszy na ćwierci
Była zbawieniem, witamy z odrazą.
Czekamy na ciebie, ty potęgo tłumu
Zbydlęciałego pod swych rządów knutem,
Byś nas rozgniotła swym podkutym butem
I nas zalała swych haseł poszumem.
...
Czekamy ciebie, czerwona zarazo,
Byś wybawiła nas od czarnej śmierci,
Byś kraj nam przedtem rozdarłszy na ćwierci
Była zbawieniem, witamy z odrazą.
Czekamy na ciebie, ty potęgo tłumu
Zbydlęciałego pod swych rządów knutem,
Byś nas rozgniotła swym podkutym butem
I nas zalała swych haseł poszumem.
...
Ewa o to to:
żenujący brak elementarnej wiedzy i kompetencji oraz KULTURY
żenujący brak elementarnej wiedzy i kompetencji oraz KULTURY
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
No tak, Ewunia wróciła.
Jak to szło: forum nędzy i niekompetencji, de.bile, ciemniaki, bezmózgi. Coś pominąłem? 

"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Nigdy nie dawałam się wciągać w te dyskusje z Ewami ....itp , ale zastanawiam mnie jedno : Kim są osoby które uważają że są lepsze od nas. Poprzez obrażanie i kąśliwość poprawiają sobie nastrój ? Dlaczego ??
Ewa w którym momencie w tym poście ktokolwiek wypisywał bzdury????!!!! Chyba mamy prawo zapatrywać się w taki a nie inny sposób na kwestię wprowadzanych zmian w ŚR.
Jeśli nie miałaś styczności z pracą w świadczeniach rodzinnych i nie widziałaś tego wszystkiego ,,od wewnątrz\" to nie wypowiadaj się bo nie masz zielonego pojęcia ile musimy się ,,naużerać\" z petentami którzy nie rozumieją faktu, że wszelkie zmiany wprowadzane są przez panów w złotych bucikach a nie przez pracowników ŚR!!!!
Nikt nie ma prawa krytykować pracowników ŚR, że nie posiadają kompetencji i wiedzy bo bez tego niestety praca w ŚR byłaby niemożliwa!!!!
A tak na marginesie niech wypowiada się tylko ten który wie jak ta praca wygląda od środka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Jeśli nie miałaś styczności z pracą w świadczeniach rodzinnych i nie widziałaś tego wszystkiego ,,od wewnątrz\" to nie wypowiadaj się bo nie masz zielonego pojęcia ile musimy się ,,naużerać\" z petentami którzy nie rozumieją faktu, że wszelkie zmiany wprowadzane są przez panów w złotych bucikach a nie przez pracowników ŚR!!!!
Nikt nie ma prawa krytykować pracowników ŚR, że nie posiadają kompetencji i wiedzy bo bez tego niestety praca w ŚR byłaby niemożliwa!!!!
A tak na marginesie niech wypowiada się tylko ten który wie jak ta praca wygląda od środka!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Oprócz Pracownicy ŚR łączmy się - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
cas
dochód z zagranicy utracony
jakie dokumenty należy złożyć do komornika żeby prowadził egzekucję wobec dłużńika
czy przeliczacie?
jak jeszcze mogę do udoklumnetować
zasiłek dla opiekuna rolnika
przekroczenie dochodu
słuchacz
roczne przygotowanie przedszkolne
praca dziecka niepełnosprawnego
kuzwa i kuzwa
kuzwa i kuzwa
czy mnie też obejmie
Jak to jest z tą spłatą ?
bedzie obgadywanie