Pracownicy ŚR łączmy się

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
~ewalu

Re: Pracownicy ŚR łączmy się

Post autor: ~ewalu »

no :)
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

@.
\"niech ktos z Was mając niepeł.dziecko powie mu dlaczego nie może zjesc czasami np. czekolady czy pomarancze, jak dziecko chce,jest takich ludzi bardzo dużo a wy w tym sz.a.m.b.ie się wzmacniacie jak tych biednych ludzi upokorzyc jak im zabrac te marne grosze,postaw się jeden z drugim urzędasie po.................y.\"
Po pierwsze, nie tylko dzieci niepełnosprawne są głodne. Wszyscy znamy rodziny, w których się nie przelewa, a nie dostaną nawet zasiłku rodzinnego. Znam matkę, która kilkumiesięczne dziecko oszukiwała \"karmiąc\" je herbatą, a nie mlekiem.
Nie mamy też zamiaru upokarzać kogokolwiek. Nie wiem skąd to wziąłeś/wzięłaś?
Natomiast zależy nam na elementarnej sprawiedliwości społecznej. Wsparcie dla jednej grupy społecznej nie może być nieproporcjonalnie wysokie w stosunku do innych grup.
Dziś mamy sporą rzeszę emerytów, rencistów, którzy wegetują, mamy opiekunów osób niepełnosprawnych, mamy długotrwale bezrobotnych, skrajnie ubogie rodziny wielodzietne i dziesiatki innych, które wcale nie są w lepszej sytuacji niż np. rodzice dzieci niepełnosprawnych.
Poza tym uważam, ze w odpowiedzialnym państwie niczego nie można osiągnąć szantażem. Z szantażystami się nie dyskutuje.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
~Olga

Post autor: ~Olga »

Do ~` powiedz mi tylko w jaki sposób którykolwiek z urzędników próbuje zabrać komukolwiek jakiekolwiek pieniądze???!!!! I w jaki sposób upokarzamy ludzi???!!! Człowieku zastanów się najpierw o czym piszesz i w jakim tonie!!!!!!!!
Skąd możesz wiedzieć czy MY URZĘDNICY nie mamy w domu niepełnosprawnych dzieci czy rodziców????!!!!
~ewalu

super to Olga ujęłaś z Kronosem też się zgadzam ...
~wiara czyni cuda

Post autor: ~wiara czyni cuda »

Mieliśmy zbierać grupę i jechać pod sejm!!!;)
~Małgosia

Post autor: ~Małgosia »

Ja tez lubię swoją pracę.. ale nie wiem czy inne \" poje.bane\" urzędasy ( jak tu niektórzy nas nazywają) mają taki bałagan w przepisach, ciągłe zmiany, ciągłe wątpliwości interpretacyjne, ciągłe i nieustanne wypełnianie tabeleczek z zapotrzebowaniem, prognozami i innymi pier.dołami..? Ostatnio poszłam do lekarza... tu się dopiero pracuje!!! nie to co my... łącznie z panią recepcjonistką .... masakra...
~ewalu

Małgosia ale te inne urzędasy nie maja tak fajnego forum :)

Mieliśmy zbierać grupę i jechać pod sejm!!!;) - deszcz leje z nieba ;/
~Małgosia

Post autor: ~Małgosia »

To forum to grupa wsparcia :-) niezbędna :D
~\'\'\'\'\'\'))))))

Post autor: ~\'\'\'\'\'\')))))) »

Nie wiem jak można lubić śr, koordynacje, zapotrzebowania, sprawozdania, rządowe programy, świadczenia pielęgnacyjne, wyrównania, dodatkowo jeśli ktoś ma tak jak ja cały FA, dłużników, wierzycielki, całe postępowania z dłużnikami, upomnienia, TW, sprawozdawczość z całego FA......Ja nie mam wiedzy na temat pracy pań recepcjonistek, czy lekarzy bo nie jestem lekarzem ani recepcjonistką ale jestem urzędnikiem który nie wiem za co pracuje....
~Irena

Post autor: ~Irena »

Jestem z Wami !
ODPOWIEDZ