Pracownicy ŚR łączmy się
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Pracownicy ŚR łączmy się
@.
\"niech ktos z Was mając niepeł.dziecko powie mu dlaczego nie może zjesc czasami np. czekolady czy pomarancze, jak dziecko chce,jest takich ludzi bardzo dużo a wy w tym sz.a.m.b.ie się wzmacniacie jak tych biednych ludzi upokorzyc jak im zabrac te marne grosze,postaw się jeden z drugim urzędasie po.................y.\"
Po pierwsze, nie tylko dzieci niepełnosprawne są głodne. Wszyscy znamy rodziny, w których się nie przelewa, a nie dostaną nawet zasiłku rodzinnego. Znam matkę, która kilkumiesięczne dziecko oszukiwała \"karmiąc\" je herbatą, a nie mlekiem.
Nie mamy też zamiaru upokarzać kogokolwiek. Nie wiem skąd to wziąłeś/wzięłaś?
Natomiast zależy nam na elementarnej sprawiedliwości społecznej. Wsparcie dla jednej grupy społecznej nie może być nieproporcjonalnie wysokie w stosunku do innych grup.
Dziś mamy sporą rzeszę emerytów, rencistów, którzy wegetują, mamy opiekunów osób niepełnosprawnych, mamy długotrwale bezrobotnych, skrajnie ubogie rodziny wielodzietne i dziesiatki innych, które wcale nie są w lepszej sytuacji niż np. rodzice dzieci niepełnosprawnych.
Poza tym uważam, ze w odpowiedzialnym państwie niczego nie można osiągnąć szantażem. Z szantażystami się nie dyskutuje.
\"niech ktos z Was mając niepeł.dziecko powie mu dlaczego nie może zjesc czasami np. czekolady czy pomarancze, jak dziecko chce,jest takich ludzi bardzo dużo a wy w tym sz.a.m.b.ie się wzmacniacie jak tych biednych ludzi upokorzyc jak im zabrac te marne grosze,postaw się jeden z drugim urzędasie po.................y.\"
Po pierwsze, nie tylko dzieci niepełnosprawne są głodne. Wszyscy znamy rodziny, w których się nie przelewa, a nie dostaną nawet zasiłku rodzinnego. Znam matkę, która kilkumiesięczne dziecko oszukiwała \"karmiąc\" je herbatą, a nie mlekiem.
Nie mamy też zamiaru upokarzać kogokolwiek. Nie wiem skąd to wziąłeś/wzięłaś?
Natomiast zależy nam na elementarnej sprawiedliwości społecznej. Wsparcie dla jednej grupy społecznej nie może być nieproporcjonalnie wysokie w stosunku do innych grup.
Dziś mamy sporą rzeszę emerytów, rencistów, którzy wegetują, mamy opiekunów osób niepełnosprawnych, mamy długotrwale bezrobotnych, skrajnie ubogie rodziny wielodzietne i dziesiatki innych, które wcale nie są w lepszej sytuacji niż np. rodzice dzieci niepełnosprawnych.
Poza tym uważam, ze w odpowiedzialnym państwie niczego nie można osiągnąć szantażem. Z szantażystami się nie dyskutuje.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Do ~` powiedz mi tylko w jaki sposób którykolwiek z urzędników próbuje zabrać komukolwiek jakiekolwiek pieniądze???!!!! I w jaki sposób upokarzamy ludzi???!!! Człowieku zastanów się najpierw o czym piszesz i w jakim tonie!!!!!!!!
Skąd możesz wiedzieć czy MY URZĘDNICY nie mamy w domu niepełnosprawnych dzieci czy rodziców????!!!!
Skąd możesz wiedzieć czy MY URZĘDNICY nie mamy w domu niepełnosprawnych dzieci czy rodziców????!!!!
Mieliśmy zbierać grupę i jechać pod sejm!!!;)
Ja tez lubię swoją pracę.. ale nie wiem czy inne \" poje.bane\" urzędasy ( jak tu niektórzy nas nazywają) mają taki bałagan w przepisach, ciągłe zmiany, ciągłe wątpliwości interpretacyjne, ciągłe i nieustanne wypełnianie tabeleczek z zapotrzebowaniem, prognozami i innymi pier.dołami..? Ostatnio poszłam do lekarza... tu się dopiero pracuje!!! nie to co my... łącznie z panią recepcjonistką .... masakra...
Małgosia ale te inne urzędasy nie maja tak fajnego forum 
Mieliśmy zbierać grupę i jechać pod sejm!!!;) - deszcz leje z nieba ;/

Mieliśmy zbierać grupę i jechać pod sejm!!!;) - deszcz leje z nieba ;/
Nie wiem jak można lubić śr, koordynacje, zapotrzebowania, sprawozdania, rządowe programy, świadczenia pielęgnacyjne, wyrównania, dodatkowo jeśli ktoś ma tak jak ja cały FA, dłużników, wierzycielki, całe postępowania z dłużnikami, upomnienia, TW, sprawozdawczość z całego FA......Ja nie mam wiedzy na temat pracy pań recepcjonistek, czy lekarzy bo nie jestem lekarzem ani recepcjonistką ale jestem urzędnikiem który nie wiem za co pracuje....
Oprócz Pracownicy ŚR łączmy się - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
cas
dochód z zagranicy utracony
jakie dokumenty należy złożyć do komornika żeby prowadził egzekucję wobec dłużńika
czy przeliczacie?
jak jeszcze mogę do udoklumnetować
zasiłek dla opiekuna rolnika
przekroczenie dochodu
słuchacz
roczne przygotowanie przedszkolne
praca dziecka niepełnosprawnego
kuzwa i kuzwa
kuzwa i kuzwa
czy mnie też obejmie
Jak to jest z tą spłatą ?
bedzie obgadywanie