Pracownicy ŚR łączmy się
- Iks
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Pracownicy ŚR łączmy się
Nie wiem geniuszu, bo ze świadczeń rodzinnych to dostaje co najwyżej zasiłek pielęgnacyjny który nie jest zależny od dochodu, czyli nie sprawdzamy dochodu takich osób, nie wiemy czy pracują, co dostają z pomocy społecznej (jeśli dostają) itd.
Walka z wiatrakami since 1998.
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
plus potencjalnie przynajmniej dodatek mieszkaniowy.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
dostaje na rękę geniuszu 619 i 153 zł.no i powiedz cos na ten temat i mieszka sam w domku.
do ~..
a mój znajomy ma nie całe 800 zł renty inwalidzkiej [i niestety , stan zdrowia nie pozwala mu dorobić] dwoje dzieci w wieku gimnazjalnym a żona od tego miesiąca zarejestrowana w PUP bo zakład pracy ogłosił upadłość
takich przykładów możemy tworzyć na kłębki
a mój znajomy ma nie całe 800 zł renty inwalidzkiej [i niestety , stan zdrowia nie pozwala mu dorobić] dwoje dzieci w wieku gimnazjalnym a żona od tego miesiąca zarejestrowana w PUP bo zakład pracy ogłosił upadłość
takich przykładów możemy tworzyć na kłębki
zapominasz Elmer, że nie zawsze są to 2 osoby, zazwyczaj to samotna matka (w sensie po rozwodzie , z alimentami i kilkorgiem dzieci, tatusiowie mają to do siebie, że w obliczu problemów biorą nogi za pas, i nie mow, że nie, bo tak jest w co najmniej 75%
Pytanie było o osobę samotną - to raz. A dwa, że samotna matka po rozwodzie z alimentami w sytuacji kiedy ma dwoje dzieci, dostanie dodatkowo do 1000zł z funduszu alimentacyjnego, od 154zł do 232zł zasiłku rodzinnego, dodatek z tytułu kształcenia i rehabilitacji do ZR - od 60 do 80zł, + 100 na rozpoczęcie roku. Jeśli ma 3 dzieci, to dodatkowo, dodatek z tytułu wielodzietności 80zł + dodatkowo do 500zł alimentów - pomocy społecznej i tej z innych instytucji nie dotykam w ogóle bo to nie moja działka. Czyli z mojej sekcji matka z dwójką dzieci (w tym jedno niepełnosprawne) dostanie maksymalnie około 2300 na rękę.
Oprócz Pracownicy ŚR łączmy się - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
cas
dochód z zagranicy utracony
jakie dokumenty należy złożyć do komornika żeby prowadził egzekucję wobec dłużńika
czy przeliczacie?
jak jeszcze mogę do udoklumnetować
zasiłek dla opiekuna rolnika
przekroczenie dochodu
słuchacz
roczne przygotowanie przedszkolne
praca dziecka niepełnosprawnego
kuzwa i kuzwa
kuzwa i kuzwa
czy mnie też obejmie
Jak to jest z tą spłatą ?
bedzie obgadywanie