Pracownicy ŚR łączmy się
Re: Pracownicy ŚR łączmy się
~????:
nie zapomniałem, tylko, jak zauważył Iks, tego nie było w pytaniu.
Zauważ, że ja nigdzie nie napisałem czy to co otrzymują to jest mało czy dużo (dla tych co biorą zawsze będzie mało i jest to normalne). Ja po prostu twierdzę, że ten co pisze, iż otrzymują tylko 620 zł po prostu kłamie.
nie zapomniałem, tylko, jak zauważył Iks, tego nie było w pytaniu.
Zauważ, że ja nigdzie nie napisałem czy to co otrzymują to jest mało czy dużo (dla tych co biorą zawsze będzie mało i jest to normalne). Ja po prostu twierdzę, że ten co pisze, iż otrzymują tylko 620 zł po prostu kłamie.
ok są rodziny, które naprawdę potrzebują tych pieniędzy, ale są też i tacy którzy robią wszystko żeby dostać odpowiednie orzeczenie po to żeby siedzieć w domu i nic nie robić.
zarabiam w św. rodz. 1350 zł. czasem jakis dodatek wpadnie, ale to czasem, w domu niepełnosprawne dziecko. i ku... siedzę cicho bo cieszę się ze mam pracę. Nie podnoszę buntu że mało, choć wiem że mogłoby być więcej i chciałabym tego. Rodzice niepełnosprawnych dzieci to nie tylko Ci , którzy koczuja w sejmie, to też Ci, co pracują za najniższą krajową i ledwo wiążą koniec z końcem, a do zasiłku rodzinnego się nie kwalifikują.
no widzisz to po podwyżce ŚP nie będzie ci się opłacało pracować
Kwestia tego co człowiek chce robić drogi Elmerze, poki mam z kim zostawić dziecko będę pracować, może to naiwne ale lubię to co robię. Wkurza mnie tylko, że ludzie myślą że zarabiam kokosy a w domu piękne zdrowe dzieci, które dostają od zycia to czego zapragną. Najtrudniej zrozumieć, że ktoś kto pracuje jako urzędnik też nie konicznie ma kolorowo.
nie martw się Olala, państwo ci udowodni, że nie opłaca się pracować. Spokojnie.
Państwo codziennie mi udowadnia wiele rzeczy, najczęściej sa to absurdy.
Protesty protestami ale może powinniśmy protestować też po swoimi ośrodkami. Ja wyrabiam ładne 3 procent, prowadzę sama świadczenia rodzinne ale kierownik i księgowa ciągle twierdzą że nie ma dla mnie na podwyżkę. Żal normalnie żal. Mają nas za tanią siłę roboczą. Czasami brak mi sił i chęci. Modlę się o znalezienie nowej pracy gdzie będą mnie traktować jak ludzi. Do tego zawsze jestem na szarym końcu - nagrody premie. Nie znam za bardzo tego pojęcia. W końcu pracownicy socjalni to pomoc społeczna nie ja.
Ania jestem tego samego zdania. Był taki okres, że można było podejrzeć wynagrodzenie w poszczególnych jednostkach. Bardzo duża rozpiętość była między tymi którzy prowadzili w ośrodkach pomocy a tymi co pracowali przy urzędach czy miasta czy gminy. Z zasiłkami rodzinnymi mam do czynienia od dość dawna, bo prowadziłam w zakładzie pracy. Powiem krótko-takiego wielkiego bałaganu nie było, były wydawane realne komentarze., były raczej odpowiedniejsze okresy zasiłkowe, tj. od 01.06... do 31.05....
Oprócz Pracownicy ŚR łączmy się - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
cas
dochód z zagranicy utracony
jakie dokumenty należy złożyć do komornika żeby prowadził egzekucję wobec dłużńika
czy przeliczacie?
jak jeszcze mogę do udoklumnetować
zasiłek dla opiekuna rolnika
przekroczenie dochodu
słuchacz
roczne przygotowanie przedszkolne
praca dziecka niepełnosprawnego
kuzwa i kuzwa
kuzwa i kuzwa
czy mnie też obejmie
Jak to jest z tą spłatą ?
bedzie obgadywanie