Pracownicy ŚR łączmy się
Re: Pracownicy ŚR łączmy się
takich częstych zmian nie było, nie było sięgania do sytuacji dochodowej prawie o dwa lata, okres zasiłkowy od czerwca do maja następnego roku był lepszy, można było swobodnej rozliczyć środki, a teraz jeden wielki bałagan trudny do ogarnięcia, nie będę wymieniać bo szkoda mi czasu. Jestem tez zdania,że przy świadczeniu pielęgnacyjnym dla opiekunów powinny być zaostrzone przepisy.
U Was jeszcze jest ok, a jak u mnie 3% w roku nie wystarcza na pensję (płaca minimalna), trzynastkę i licencję za Amazisa i Nemezisa.
Więc nawet nie mam co walczyć o podwyżkę bo mogę jeszcze zostać na 1/2 etatu z 1/1.
Sam mam w OPSie naszym: komputery i elektronika, ŚR, pełen FA i ZFŚS.
Więc u kogo 3% jest większe może próbować negocjacji w sprawie podwyżki.
Więc nawet nie mam co walczyć o podwyżkę bo mogę jeszcze zostać na 1/2 etatu z 1/1.
Sam mam w OPSie naszym: komputery i elektronika, ŚR, pełen FA i ZFŚS.
Więc u kogo 3% jest większe może próbować negocjacji w sprawie podwyżki.
tak łączmy się
Może jakaś wspólna petycja.
Lub prościej - skrzyknijmy się i w jednym czasie zalejmy wszyscy ministerstwo pismami w których wyrazimy swoje żale.
Może by się zainteresowali tymi pracownikami, którzy są na samym dole, którzy często za marne grosze pracują.
Teraz nagle wszystko w jednym czasie (kontynuacja 200, nadpłaty od lipca, nadpłaty składek, podwyżka świadczeń). I za chwilę wrzesień i znów z roboty by można nie wychodzić w ogóle.
Myślę, że powinno też być zapisane - minimalna ilość pracowników zajmujących się rodzinnym przypadająca na liczbę mieszkanców (tak jak mają pracownicy socjalni chyba - o ile się nie mylę - 1 pracownik na 2 tyś mieszk.)
To co się z nami robi to juz jest okropne
Może jakaś wspólna petycja.
Lub prościej - skrzyknijmy się i w jednym czasie zalejmy wszyscy ministerstwo pismami w których wyrazimy swoje żale.
Może by się zainteresowali tymi pracownikami, którzy są na samym dole, którzy często za marne grosze pracują.
Teraz nagle wszystko w jednym czasie (kontynuacja 200, nadpłaty od lipca, nadpłaty składek, podwyżka świadczeń). I za chwilę wrzesień i znów z roboty by można nie wychodzić w ogóle.
Myślę, że powinno też być zapisane - minimalna ilość pracowników zajmujących się rodzinnym przypadająca na liczbę mieszkanców (tak jak mają pracownicy socjalni chyba - o ile się nie mylę - 1 pracownik na 2 tyś mieszk.)
To co się z nami robi to juz jest okropne
Albo stwórzmy jeden konkretny post z naszymi postulatami (bez głupot), a potem ładnie link prześlemy do ministerstwa.
Co wy na to?
Co wy na to?
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
zaraz nam wyliczą o ile wzrośnie nam 3% w związku ze zmianami, a umówmy się, ze jeśli oba projekty przejdą, to wzrośnie konkretnie.
Na każdych 100 osobach uprawnionych do SP - wzrost świadczenia o 180 zł *8m-cy=144\'000.
Na każdych 100 osobach z prawem do ZDO:
520*18 m-cy=936\'000.
Razem 1\'080\'000.
3% kosztów - 33\'402.
Więc teraz pora zakasać rękawy, zrobić swoją robotę i negocjować z kierownictwem poprawę swojego losu.
Na każdych 100 osobach uprawnionych do SP - wzrost świadczenia o 180 zł *8m-cy=144\'000.
Na każdych 100 osobach z prawem do ZDO:
520*18 m-cy=936\'000.
Razem 1\'080\'000.
3% kosztów - 33\'402.
Więc teraz pora zakasać rękawy, zrobić swoją robotę i negocjować z kierownictwem poprawę swojego losu.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
- kronos79
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A w wyliczeniach nie uwzględniłem składek emerytalno-rentowych.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Terry Pratchett
Oprócz Pracownicy ŚR łączmy się - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
cas
dochód z zagranicy utracony
jakie dokumenty należy złożyć do komornika żeby prowadził egzekucję wobec dłużńika
czy przeliczacie?
jak jeszcze mogę do udoklumnetować
zasiłek dla opiekuna rolnika
przekroczenie dochodu
słuchacz
roczne przygotowanie przedszkolne
praca dziecka niepełnosprawnego
kuzwa i kuzwa
kuzwa i kuzwa
czy mnie też obejmie
Jak to jest z tą spłatą ?
bedzie obgadywanie