Pracownicy ŚR łączmy się

Wybrane tematy:
Wzory decyzji Wzory wniosków o świadczenia rodzinne - UKRAINA Zmiana wysokości świadczenia pielęgnacyjnego ZANIM ZAŁOŻYSZ NOWY TEMAT - PRZECZYTAJ! kwestia ŚP dopytanie Kiedy wypłacacie świadczenie rodzinne ??
ODPOWIEDZ
~yyy

Re: Pracownicy ŚR łączmy się

Post autor: ~yyy »

takich częstych zmian nie było, nie było sięgania do sytuacji dochodowej prawie o dwa lata, okres zasiłkowy od czerwca do maja następnego roku był lepszy, można było swobodnej rozliczyć środki, a teraz jeden wielki bałagan trudny do ogarnięcia, nie będę wymieniać bo szkoda mi czasu. Jestem tez zdania,że przy świadczeniu pielęgnacyjnym dla opiekunów powinny być zaostrzone przepisy.
~xyzźż

Post autor: ~xyzźż »

U Was jeszcze jest ok, a jak u mnie 3% w roku nie wystarcza na pensję (płaca minimalna), trzynastkę i licencję za Amazisa i Nemezisa.

Więc nawet nie mam co walczyć o podwyżkę bo mogę jeszcze zostać na 1/2 etatu z 1/1.

Sam mam w OPSie naszym: komputery i elektronika, ŚR, pełen FA i ZFŚS.

Więc u kogo 3% jest większe może próbować negocjacji w sprawie podwyżki.
~Ilona

Post autor: ~Ilona »

tak łączmy się

Może jakaś wspólna petycja.
Lub prościej - skrzyknijmy się i w jednym czasie zalejmy wszyscy ministerstwo pismami w których wyrazimy swoje żale.
Może by się zainteresowali tymi pracownikami, którzy są na samym dole, którzy często za marne grosze pracują.
Teraz nagle wszystko w jednym czasie (kontynuacja 200, nadpłaty od lipca, nadpłaty składek, podwyżka świadczeń). I za chwilę wrzesień i znów z roboty by można nie wychodzić w ogóle.

Myślę, że powinno też być zapisane - minimalna ilość pracowników zajmujących się rodzinnym przypadająca na liczbę mieszkanców (tak jak mają pracownicy socjalni chyba - o ile się nie mylę - 1 pracownik na 2 tyś mieszk.)
To co się z nami robi to juz jest okropne
~Ilona

Post autor: ~Ilona »

Albo stwórzmy jeden konkretny post z naszymi postulatami (bez głupot), a potem ładnie link prześlemy do ministerstwa.
Co wy na to?
~ada!!

Post autor: ~ada!! »

jestem za
~XXX

Post autor: ~XXX »

Jestem za
~yyy

Post autor: ~yyy »

jak najbardziej jesteśmy za
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

zaraz nam wyliczą o ile wzrośnie nam 3% w związku ze zmianami, a umówmy się, ze jeśli oba projekty przejdą, to wzrośnie konkretnie.
Na każdych 100 osobach uprawnionych do SP - wzrost świadczenia o 180 zł *8m-cy=144\'000.
Na każdych 100 osobach z prawem do ZDO:
520*18 m-cy=936\'000.
Razem 1\'080\'000.
3% kosztów - 33\'402.
Więc teraz pora zakasać rękawy, zrobić swoją robotę i negocjować z kierownictwem poprawę swojego losu.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
Awatar użytkownika
kronos79
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: kronos79 »

A w wyliczeniach nie uwzględniłem składek emerytalno-rentowych.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
ODPOWIEDZ