pracownik socjalny 24 na dobę - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 4 z 5    [ Posty: 42 ]

Napisano: 29 maja 2014, 11:20

Dostaliście pisma z wydziału polityki społ. o podaniu numerów telefonów kontaktowych do dyżurujących w cyklu 24h pracowników socjalnych z województwa kujawsko-pomorskiego w ramach przeciwdziłania przemocy w rodzinie ( odebranie dzieci )??
parana

Napisano: 29 maja 2014, 12:10

kogoś nieźle pogięło!
nie dajcie się robić w bambuko.
p..

Napisano: 29 maja 2014, 13:38

Tak ale to było w 2013 r. Wydział Polityki Społecznej żądał telefonów kierownika i pracowników OPS i owszem dostali nr telefonu ale stacjonarny do OPS.
pawel.w

Napisano: 30 maja 2014, 8:57

Brawo!!!! traktuje się nas jak przedmioty, my nie mamy rodzin, dzieci, obowiązków- tylko praca!!! jak służba???? gdybym miała pracować w służbach poszłabym do mundurowych!!!
Jest to zawód o dużej powinności wobec społeczeństwa ale nie służba!! Jak można się dać wmanewrować w 24 godziny i dać prywatny numer. Jakiś czas temu kierownik chciał mój prywatny, komórkowy. Jak będzie płacił abonament to dam i taka usłyszał odpowiedź.
Wredna1

Napisano: 02 wrz 2014, 9:52

Proszę zapoznać się z tą opinią:
https://www.prawnikwpomocyspolecznej.pl/ ... lnych.html
Mirka2

Napisano: 02 wrz 2014, 10:56

No to Kierownictwo ma teraz problem, co z tym fantem zrobić.
Kazimiera

Napisano: 02 wrz 2014, 21:10

U nas to funkcjonowało.. do momentu, gdy na wykładach z aplikacji radcowskiej nie porozmawiałem z Panią sędzią z Sądu Pracy... więcej....

reasumując.. kieronika ops naciskają, UW sam się gubi w zeznaniach.. chcieli by wprowadzić ale kasy nie ma.... ustawodawca żyje w chmurach... założenia fajne śle ale kasy na realizację nie daję......

https://www.prawnikwpomocyspolecznej.pl/ ... lnych.html
Rajski

Napisano: 03 wrz 2014, 14:24

To w takim razie jak mamy to wprowadzić my jako dyrekcja, aby to było zgodne z kodeksem pracy w małym ośrodku z 4 pracownikami socjalnymi.
zenia

Napisano: 03 wrz 2014, 15:21

nie prowadzić. żaden przepis nie nakłada takiego obowiązku.
p..

Napisano: 03 wrz 2014, 20:32

Właśnie o to chodzi Pani/e Kierownik.... nie da się tego wprowadzić beż

a) praca zmianowa w tym w godzinach nocnych

b) praca w nadgodzinach ale potrzeba sztab ludzi i jeszcze wiecej pieniążków...

W Małopolsce były spotkania na szczeblu UW GOPS... wyszło na to, ze trzeba zmusić pracowników... a jak się nie uda to kierownicy OPS mają dawać nr... ciekawy jestem, czy ludzie, którzy wpadli na ten pomysł znali konsekwencje... i czy sami oddali by swój nr.... prywatny

reasmując i zamykając temat...

1) Kierowników naciskają i nie ma im się co dziwić, że cisną, żeby wszystko było ok... Każą, grożą.. więc próbuje się zrobić co można taka rola kierownika / dyrektora....

2) pracownicy nie w ciemię bici nie powinni się dać i swoich praw bronić...

3) nie ma co szału robić.. w ostateczności u nas, obyło się bez zwolnień, odwołań... jak to stary urzędnik powie... "sprawa musi nabrać mocy urzędowej"

u nas napisałem, Zespołowi kontrolującemu,że to niezgodne z prawem, a nawet jak zgodne to ośrodka i gminy na to nie stać... przywołałem treść artykułu, orzecznistwo i odpuścili.... podałem, że kierownik podał swój nr, ze jest procedura i odpuśili...

jak ktoś ma z tym problem proszę na pw...

pozew w sądzie pracy nic nie kosztuje gdy nie bijemy się o 50 tysiów... a ja z chęcią pomogę i doświadczenie zdobędę/////
Rajski

Strona 4 z 5    [ Posty: 42 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x