PRACOWNIK SOCJALNY W ZOL
PRACOWNIK SOCJALNY W ZOL
CZY W PLACÓWCE ZOL POWINIEN BYĆ ZATRUDNIONY PRACOWNIK SOCJALNY????
Re: PRACOWNIK SOCJALNY W ZOL
czy pracownikowi socjalnemu zatrudnionemu w zol-u finansowanym przez NFZ należy się dodatek 250?
Czy ktoś mógły mi podpowiedzieć na jakiej podstawie w Zolu wymagany jest pracownik socjalny. Będę bardzo wdzięczna.
Przed paroma laty NFZ w materiałach informacyjnych dotyczących Zakładów opiekunczo leczniczych, w kwestii personelu wymagał pracownika socjalnego na 1/2 etatu.W tym roku takich wytycznych nie było co do pracownika socjalnego.Myślę że należy poszukać w materiałach informacyjnych z NFZ.
nie spotkałam sie jeszcze z pracownikiem socjalnym ,który by pracował w zol
Rzecz pewna ze powinien być. Sam na stażu pracowałem w ZOL-u na tym stanowisku, niestety, ustawa jeszcze tego jasno nie reguluje, więc różnie z tym jest...ale sama specyfika placówki jest taka, że osoby tam przebywające wymagają opieki i leczenia, a co za tym idzie nie są w stanie zadbać o swoję socjalne potrzeby we własnym zakresie (sprawy urzędowe, zasiłki, podatki, renty,itp)
Ja jestem pracownikiem socjalnym w Zakładzie Opiekunczo- Leczniczym. Zajmuję się sprawami socjalnymi pacjentów.
Oprócz PRACOWNIK SOCJALNY W ZOL - Domy Pomocy Społecznej, Zakłady Opiekuńczo-Lecznicze przeczytaj również:
konkurs ofert
DPS Małopolska - odezwijcie się!!!!!!
aktualizacja wywiadu - zasiłek stały
Do DPS Małopolska
wydawanie decyzji
Jaka w Waszym DPS jest stawka żywieniowa?
przeniesienie
wazność decyzji
nienależnie pobrane świadczenia
tworzenie list odpłatności za DPS
dochód do dps
zakład opieki długoterminowej a zasiłek pielęgnacyjny???
pismo opiekuna prawnego
Przepisy unijne a DPS-y
odpłatność za dps
aktualizacja wywiadów