Czy pracownikowi socjalnemu zatrudnionemu do projektu można powierzyć dodatkowe obowiązki wynikające z bieżącej działalności ośrodka i przyznać mu za to dodatek specjalny ze środków własnych?
ja robiłam wywiady i dostawałam za to ryczałt. od jakiegoś czasu mam powierzane nowe obowiązki ale nie mam z tego tytułu żadnego dodatkowego wynagrodzenia.
~xy
doprecyzujmy: pracownik zatrudniony do projektu systemowego nie może korzystać z dodatku specjalnego wypłacanego ze środków projektu
Czy są przeszkody, aby wypłacać z własnych? Nie wiem.
U nas pracownik zatrudniony w projekcie ma również powierzone obowiązki w ramach bieżącej pracy ośrodka. Nie dostaje za to żadnego dodatkowego wynagrodzenia (czasami nagrodę wyższą niż pozostali pracownicy ośrodka). Zresztą jego normalne wynagrodzenie nie jest wcale wyższe od wynagrodzenia innych pracowników. W dużo lepszej sytuacji są dotychczasowi pracownicy którym powierzono dodatkowe obowiązki w projekcie i dostają z tego tytułu dodatek specjalny.
Dokładnie tak jak ~PS , zarobków wcale dużych nie ma nie żartujcie sobie zwłaszcza. że ma pracę nie tylko w projekcie ale i teren a w nim roboty tyle co pozostali pracownicy socjalni
a robota w projekcie najtrudniejsza - widmo pewnej kontroli, kwalifikowalność, osiągnięte wskażniki, rezultaty, itd. itp.... mamy zbawiać ludzi plus rozliczyć się i wydać co do grosza zaplanowany budżet! plus robota poza projektem, plus umowa czasowa - czego tu zazdroscić?! poza tym jest tak jak pisze PS!!