skomplikowany problem - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]

Napisano: 27 lis 2013, 10:34

Matka z córką złożyły wniosek o pomoc. Na wywiadzie córka zgłasza, że matka wyprowadziła się. Wywiad z córką przeprowadziłam, a co z matką? Biorąc do wywiadu tylko córkę, nie mam żadnej przesłanki, czyli decyzja odmowna. Ale co z matką, bo ona też figuruje we wniosku?
~iza

Napisano: 27 lis 2013, 12:45

Proszę... Niech ktoś mi pomoże...
~iza

Napisano: 27 lis 2013, 12:52

dwa wnioski ci wpłynęły od matki i córki czy jeden
~kasia

Napisano: 27 lis 2013, 12:55

Matka z córką złożyły wniosek? Dwa odrębne czy we wniosku napisały Maria i Zofia Kowalskie? czy jeszcze inaczej?
~wwz

Napisano: 27 lis 2013, 13:03

W jednym wniosku wpisały się obydwie.
~iza

Napisano: 27 lis 2013, 13:06

To może poprosić o aktualny adres matki, sprawdzić czy tam faktycznie mieszka. Jeśli tak, a córka nie ma przesłanki to odmowa? Trochę mało szczegółów, żeby sensowniej doradzić.
~inna

Napisano: 27 lis 2013, 13:39

Iza, sama sobie trochę skomplikowałaś sprawę.
Wniosek od 2 osób - 2 podpisy na wywiadzie? decyzja wydawana na 2 osoby? potwierdzenie odbioru decyzji przez 2 osoby?
~Esia

Napisano: 27 lis 2013, 15:40

wywiad przeprowadziłam tylko z córką, bo matka wyprowadziła się. A wniosek przysłały pocztą.
~iza

Napisano: 27 lis 2013, 16:01

Piszesz bardzo oszczędnie więc trudno Ci coś doradzić bo sprawa jest skomplikowana, Ważne czy matka się wyprowadziła na stałe, czy tylko na \"trochę\", czy córka zna adres matki? czy córka jest pełnoletnia i czy naprawdę nie ma żadnej przesłanki z art. 7? Za wiele znaków zapytania.
~wwz

Napisano: 27 lis 2013, 17:01

niech zmieni córka podanie a to do niszczarki i koniec problemu.
~Wredna

Strona 1 z 2    [ Posty: 18 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x