Pracownik świadczeń zadręcza mnie. - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]

Napisano: 31 gru 2013, 10:36

poczytaj ustawe gdzie i jakie oświadczenia możemy brać - I KPA - BO OSWIADCZENIE , które jest oswiadczeniem samym w sobie z pewnością nie jest DOKUMENTEM!!!!

aleten co nie zna przepisów bierze wszystko na oswiadczenia - jego sprawa, natomiast co do WEZWANIA- nikt nie wie jak sformułowane jest wezwanie a wiem że strony nie rozumieją pewnych rzeczy ale do krzykactwa są pierwsze, skoro ktoś uznał że taki a nie inny dokument jest potrzebny to znaczy że JEST POTRZEBNY - jak strona nie ma checi go dostarczyc - to kto na tym traci ?

~aśka

Napisano: 31 gru 2013, 10:46

jeśli wszystkich petentów wkładasz do jednego wora i uznajesz za krzykaczy to szczerze ci współczuję, bo chyba nie nadajesz się do tej pracy. Skąd wiesz kim jest Jola?
I nie oskarżaj innych, że nie znają przepisów, bo sama mogłabyś je lepiej poznać.
Jak ona ma ten dokument przynieść skoro facet nie jest tam zarejestrowany?
Bez sensu dyskusja bo chyba uważasz że zjadłaś wszystkie rozumy
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 31 gru 2013, 10:56

masakra, skoro dokumentu nie ma (a powinna mieć !) to niech pójdzie do PUP i grzecznie poprosi ,

ale koniec tej dyskusji, jest jałowa i nic nie wnosi,
bez komentarza
~aśka

Napisano: 31 gru 2013, 10:58

no sorry ale jeśli u mnie ktoś jest wyrejestrowany z PUP to biorę oświadczenie , że nigdzie nie pracuje nie jest zarejestrowany nie prowadzi dział. gosp. bla bla, no coś muszę mieć
~:)

Napisano: 31 gru 2013, 11:06

par.2 pkt 14 rozporządzenie ,, inne dokumenty oraz oświadczenia niezbędne do ustalenia prawa do zasiłku rodzinnego oraz dodatków\" doczytaj aśka rozporządzenie
~mm

Napisano: 31 gru 2013, 11:14

Co jest niezbędnego w zarejestrowaniu się w PUP, żeby ustalić dochód uprawniający do świadczeń rodzinnych?
~Jola

Napisano: 31 gru 2013, 11:15

I gdzie z tym pójść, żeby zweryfikować, czy ktoś mnie nie robi w bambuko?
~Jola

Napisano: 31 gru 2013, 11:16

zadzwoń i zapytaj po co potrzebny jest ten dokument
ss
Starszy referent
Od: 06 sty 2010, 9:43
Zajmuję się:

Napisano: 31 gru 2013, 11:22

porozmawiaj z kierownikiem a nie pracownikiem
~zuza

Napisano: 31 gru 2013, 14:07

Jola, a może jak składałaś wniosek to powiedziałaś, że mąż jest zarejestrowany i miałaś donieść zaświadczenie, a w tzw międzyczasie doszło do wyrejestrowania? może pracownik o tym nie wie i dlatego takie wezwanie napisał.
niezależnie od tego jak to się stało, faktem jest, że skoro dostałaś wezwanie to powinnaś na nie zareagować w wyznaczonym terminie.
podjedź do ośrodka i poinformuj pracownika, że mąż nie jest już zarejestrowany, dołącz decyzję o wyrejestrowaniu i złóż pisemne oświadczenie, że nie jest zarejestrowany, nigdzie nie pracuje, nie uzyskuje żadnych dochodów i zobowiązanie, że będziesz ich informować o wszelkich zmianach. muszą Ci to uznać. nie ma obowiązku rejestracji w UP przy ubieganiu się o św. rodz.
~anilak

Strona 2 z 3    [ Posty: 24 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x