Pracujący w Niemczech - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 28 mar 2016, 12:03

Wytlumaczcie mi to.. W naszym US ludzie pracujacy za granicą nie widnieją bo sie tu nie rozliczaja.. Czy jak przychodzi do Was ktos kogo czlonek rodziny pracuje za granicą wolacie o jego dochody??Czy traktujecie go jako dochod 0 ? Jak to się ma do nanoszenia do systemu skoro zarobek jest w euro?? Zastawia mnie kwestia kiedy przyjdzie ktos kogo czlonek rodziny pracuje za granica i bedzie chcial zlozyc wniosek.. Co mam mu powiedzieć? Jestem nowy przed szkoleniem z oprogramowania -stąd takie pytania.
Nowy

Napisano: 28 mar 2016, 12:10

chyba art. 16 mówi o koordynacji.
m&m

Napisano: 28 mar 2016, 17:03

Ale wołacie od nich o zagraniczne pity czy nie trzeba i Rops sam sobie to sprawdza??
Nowy

Napisano: 28 mar 2016, 19:41

Przyjmujesz wniosek z oświadczeniem, że drugi rodzic pracuje za granicą i wysyłasz do ROPS-u
Mkak

Napisano: 29 mar 2016, 7:59

jeżeli ubiega się o świadczenie na pierwsze dziecko to członek rodziny składa również oświadczenie o dochodach nieopodatkowanych
@@@

Napisano: 29 mar 2016, 8:20

jak we wniosku jest zaznaczone, że któryś z członków rodziny przebywa za granicą to o nic nie prosimy, nie sprawdzamy. Przyjmujemy co jest i przekazujemy do Marszałka.
miła
Referent
Od: 23 mar 2016, 10:02
Zajmuję się:

Napisano: 29 mar 2016, 8:26

A co jeśli klient pracuje od 3 lat "na czarno" za granicą? Nie rejestruje sie w urzędzie pracy, nigdzie nie figuruje?
Anaka96

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x