prawie pusty wniosek elektroniczny - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 26 lut 2019, 12:07

wpłyneły do mnie dwa wnioski elektoniczne:
prawie identyczne, lecz kto inny składa.
sytuacja:
Facet wnioskuje o kdr dla siebie, wykazał wyłacznie siebie we wniosku jako rodzica ale nie wykazał ani dzieci ani małżonki.
Co w takiej sytuacji? w załącznikach, też nie dodał oświadczenia o władczy rodzicielskiej. Przypuszczam ze żarty ktoś sobie zrobił i myslał, że urzęd przyzna? Jak myślicie?
Bartosz
Praktykant
Od: 05 sty 2019, 23:42
Zajmuję się: KDR

Napisano: 26 lut 2019, 12:33

zbyt czasochłonne i poważne jest wypisywanie wniosku kdr żeby to był żart ;) a jak był to nie miły :lol: za mało danych napisałeś o drugim wniosku czym się różni, po pierwsze tel. dowiedzieć się od wnioskodawcy o co biega, dlaczego dwa wnioski, może to małżonkowie byli po rozwodzie ubiegają się o kdr na te same dzieci albo cóś ;)
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31

Napisano: 26 lut 2019, 12:48

dwa różne wnioski, od dwóch niepowiązanych ze sobą osób.
jest tylko we wniosku: "wnoszę o" dane tej osoby- rola rodzic
i nic więcej......
Bartosz
Praktykant

Napisano: 26 lut 2019, 13:08

zapewne to wnioski dla byłych rodziców 3 dzieci, i ktoś nie miał pojęcia że trzeba we wniosku wykazać np te 3 dzieci, wyglądają na wyjątkowo niepełne wnioski, trzeba wezwać tel. lub pisemnie do uzupełnienia wniosków, albo ostatecznie nie rozpatrzyć, albo zrobić odmowę to już zależy :/
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 26 lut 2019, 13:23

a co najlepiej zrobić?
Bo mam dylemat jak to rozstrzygnąć, a obłożenie pracy bardzo duże w postaci kolejki klientów

jak myslisz?
Bartosz
Praktykant

Napisano: 26 lut 2019, 13:46

ja by się wpierw skontaktował jeśli to możliwe nie wiem co ci dalej doradzić
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Napisano: 26 lut 2019, 17:53

Po skompletowaniu sie, dowiedziałem sie faktycznie pomylkowo tylko siebie wpisali a reszty członków nie umieli dodać. Złoża kolejne wnioski niby juz prawidłowo, lecz co z tymi wybrakowanymi? Co poradzicie? Odmowa tutaj chyba nie ma mocy, ponieważ nie wiem ile dzieci maja, w jakim wieku itp? Jezeli tak to na jaki paragraf sie powołać?
Bartosz
Praktykant

Napisano: 27 lut 2019, 8:57

Bartosz pisze:Po skompletowaniu sie, dowiedziałem sie faktycznie pomylkowo tylko siebie wpisali a reszty członków nie umieli dodać. Złoża kolejne wnioski niby juz prawidłowo, lecz co z tymi wybrakowanymi? Co poradzicie? Odmowa tutaj chyba nie ma mocy, ponieważ nie wiem ile dzieci maja, w jakim wieku itp? Jezeli tak to na jaki paragraf sie powołać?

Też taki 1 wniosek miałem, żeby nie komplikować życia, wnioskodawca przyszedł i wypełnił mi cały wniosek papierowo, ja edytowałem ten elektroniczny dodając w edycji członków rodziny i go zrealizowałem, co tu główkować ;) Nie bawić się w odmowy, mniej pracy dla wnioskodawcy i dla ciebie ;)
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x