brak rozowdu co zrobić ????????????????????? - Karta Dużej Rodziny

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 25 lut 2019, 11:18

Witam,
Pan złożył mi wniosek o KDR, wnioskując też o kartę dla swojej żony. Wprowadzając wniosek wyskoczyło mi że Państwo złożyli wniosek w innej miejscowości. co ja mam zrobić w takiej sytuacji?
Wera123
Stażysta
Od: 11 sie 2016, 9:58
Zajmuję się:

Napisano: 25 lut 2019, 14:14

po pierwsze dogadać się np. telefonicznie o co biega z wnioskodawcą, albo ew. dodatkowo z gminą w której złożono wniosek o kdr, następnie jeżeli państwo aktualnie przebywają w twej gminie, należy wprowadzając nowy wniosek, unieważnić tamte karty, proszę poczytać o tym w innym aktualnym wątku gdzie to opisałem https://forum.ops.pl/viewtopic.php?f=57&t=207272062
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Napisano: 25 lut 2019, 15:13

Sprawa wygląda tak, że Pan od dawna nie jest z żoną. Problem jednak wynika stąd że nie maja rozwodu. Pani w tym przypadku była szybsza i złożyła wniosek w innej gminie i wnioskuje także o kartę dla niego. a ja niestety nie wiem jak to ruszyć i od czego zacząć. wprowadzając wniosek, gdy wyskoczył mi komunikat, że państwo są w tamtej miejscowości zrezygnowałam z jego wprowadzania.
Wera123
Stażysta
Od: 11 sie 2016, 9:58
Zajmuję się:

Napisano: 25 lut 2019, 16:47

skoro ma karty są przyznane w tamtej gminie, to dokonujesz tylko anulowania jego kdr poprzez wnoszenie o przyznanie nowej KDR dla członka rodziny wielodzietnej który by wcześniej jej posiadaczem, w związku ze zmianą danych, czy miejsca zamieszkania, program anuluje jemu kdr w tamtej gminie, a ty musisz ją i tak pisemnie lub telefonicznie poinformować o anulowaniu kdr
"To err is human, to forgive is divine"
ubu
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 27 lip 2017, 11:31
Zajmuję się: KDR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x