Prawo do podwyższonego dodatku - Dodatek osłonowy / bon energetyczny / inne dodatki "paliwowe"

Strona 2 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 01 lut 2022, 12:13

Tom. pisze:ustawa mówi wprost, że kocioł, trzon i co tam jeszcze będące głównym źródłem ogrzewania dla danego gospodarstwa mają być "zgłoszone/wpisane" do CEEB. W tym przypadku nie będą. O czym tu jeszcze rozkminiać?
No i ten kocioł jest zgłoszony i jest na wegiel i jest ich golownym zródłem ogrzewania. Kocioł ogrzewajacy ich domy jest zgłoszony dokładnie tak jak mówi ustawa. Nie jest tylko podpisany pod ich adresem, ale tego juz w ustawie nie ma.

Chodzi mi tylko o to ze jak samo Ministerstwo które stworzyło ustawe mówi, tak przyznawac podwyzszony, a nasze odmawianie opieramy na czyms czego w ustawie nie ma (bo nic o tresci wpisu nie ma) to czy na pewno mozemy tak robć?

To troche jak np z piecokuchnia, kozą, piecem kaflowym czy innym trzonem kuchennym. W deklaracji CEEB nie trzeba dla tych zródeł zaznaczac rodzaju paliwa. Bedziecie odmawiac bo nie ma wegla czy uwierzycie oświadczeniu? Tez chodzi o tresc wpisu przeciez. Zakładam ze wtedy oswiadczenie we wniosku wystarczy.
kalina.malina
Starszy referent
Od: 25 sty 2021, 13:12
Zajmuję się: wszystkim

Napisano: 01 lut 2022, 12:25

kalina.malina pisze:Nie jest tylko podpisany pod ich adresem,
czyli nie jest zgłoszony jako ich źródło ogrzewania ;)

ceeb to w pierwszej kolejności rejestr budynków a dopiero w drugiej ich źródeł ogrzewania. z tego co piszesz wynika, że budynek gdzie mieszkają nie został zgłoszony wcale lub został z innym źródłem ogrzewania
Tom.
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 09 mar 2005, 16:10
Zajmuję się: SR, CP, dodatki paliwowe ;)

Strona 2 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x