Predłużenie ważności KDR

Wybrane tematy:
Opowiedz o swych traumatycznych przeżyciach z SI KDR Duplikat, krok po kroku Małżeństwo bez wspólnych dzieci zamiast nazwisko imię KDR- dziecko niepełnosprawne osoba wcześniej była posiadaczem KDR
ODPOWIEDZ
1qaz
Stażysta
Zajmuję się: FA, ŚW
Kontakt:

Predłużenie ważności KDR

Post autor: 1qaz »

Witam
Proszę o podpowiedź. Mam wniosek o przedłużenie ważności KDR złożony przez matkę dla syna, który rozpoczął studia stacjonarne od 01.10.2021r. Adres zamieszkania syna jest teraz inny niż matki bo wyprowadził się do Wrocławia. Matka podała swój adres jako adres zamieszkania syna. Co zrobić w tej sytuacji? Syn mieszka na stancji bez meldunku. Mam wydać tę kartę czy przesłać do Wrocławia, a matkę poprosić by zmieniła adres zamieszkania syna we wniosku?
Zbychu64
Stażysta
Zajmuję się: KDR, Dm,DE, stypendiami i zasiłkami
Kontakt:

Re: Predłużenie ważności KDR

Post autor: Zbychu64 »

Adres stałego zamieszkania to Gmina matki, wymeldował się? Nowy adres jest pobytowy i tymczasowy. Informacje o stancji itp. skąd o tym wiecie?,takich rzeczy nie ma we wniosku. Wniosek matka złożyła zgodnie z prawdą i trzeba go rozpatrzyć a nie robić dochodzenia w sprawie.
Nika1
Praktykant
Zajmuję się: PS, KDR, Przemoc
Kontakt:

Post autor: Nika1 »

Czy przy przedłużeniu we wniosku wnioskodawca wykazuje tylko to dziecko, które ma mieć przedłużenie? czy wpisuje pozostałe dzieci zaznaczając, że dla nich nie wnioskuje o KDR?
ResiKDR
Stażysta
Zajmuję się: KDR
Kontakt:

Post autor: ResiKDR »

nie ma konieczności wpisywać pozostałych dzieci. system powiąże to dziecko z jego rodziną
Nika1
Praktykant
Zajmuję się: PS, KDR, Przemoc
Kontakt:

Post autor: Nika1 »

Tez tak myślałam, ale chciałam sie upewnić. Dzięki za pomoc :)
ODPOWIEDZ