sprawozdanie środki na XI i XII
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: ŚW
- Kontakt:
sprawozdanie środki na XI i XII
Witam, jaką kwotę podać do sprawozdania odnośnie środków na XI i XII bo nie jestem w stanie przewidzieć ile osób przyjdzie, jak to robicie?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, prace społecznie użyteczne, dożywnianie
- Kontakt:
Re: sprawozdanie środki na XI i XII
To takie wróżenie trochę. Patrzę ile wydałam do października, liczę ile wychodzi średnia miesięczna, patrzę na lata poprzednie i widzę, że u mnie koniec roku to mniej wniosków, więc sobie tak mniej więcej obliczam.
Zastanawiam się bardziej co to znaczy STATUS i KWOTA STATUSU
-
- Referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
A gdzie jest to sprawozdanie? w cas?
-
- Referent
- Zajmuję się: KDR, OP3 i nie tylko :)
- Kontakt:
Cześć,mopsówna pisze: 03 lis 2021, 10:10 To takie wróżenie trochę. Patrzę ile wydałam do października, liczę ile wychodzi średnia miesięczna, patrzę na lata poprzednie i widzę, że u mnie koniec roku to mniej wniosków, więc sobie tak mniej więcej obliczam.
mam już wypełnione sprawozdanie, także mogę podzielić się uwagami. W tabeli okienka możliwe do wypełnienia to 1 (plan dotacji po zmianach), 2 (wykonanie wydatków) oraz 5 (listopad) i 6 (grudzień). Pozostałe okienka tabeli wypełnią się automatycznie. Jeżeli macie niedobór środków (tak jest w moim przypadku - mam już 98% wykonania planu) to kwoty w listopadzie i grudniu podajecie na plusie, wówczas pojawi się status :"niedobór" i kwota statusu ta o jaką chcecie zwiększyć plan dotacji. W przypadku, gdy macie małe wykonanie i nie wykonacie przewidywanego planu (1) to kwoty w listopadzie i grudniu robicie na minus. Wówczas status to :nadwyżka a kwota statusu będzie na minusie. Natomiast jeżeli uważacie, że plan dotacji po zmianach (1) jest wystarczający (wystarczy na listopad i grudzień) to w polach 5 i 6 wpisujecie "0", wówczas taka pojawi się kwota statusu zaś status będzie "równowaga".
Pozdrawiam
-
- Starszy referent
- Kontakt:
wykonanie wydatków jak ustalić
-
- Referent
- Kontakt:
Rozmawiałem z osobą z województwa, chodzi im o wykonanie z systemu SI KDR na 31 października, a nie na faktyczne wykorzystanie (pokrycie z dotacji - bo jak wiadomo niektórzy zbierają i pokrywają wydatki na koniec roku, a celem sprawozdania jest sprawdzenie ile środków do planu musi jeszcze województwo dorzucić, pisząc kolokwialnie

-
- Stażysta
- Zajmuję się: KDR, prace społecznie użyteczne, dożywnianie
- Kontakt:
Dziękuję za wyjaśnienie. Niestety osoba, która ma dostęp do CAS jest nieobecna, więc widzę tylko wydruk sprawozdania i nie wiedziałam, co mam wypełnić.lukas19861 pisze: 03 lis 2021, 10:41Cześć,mopsówna pisze: 03 lis 2021, 10:10 To takie wróżenie trochę. Patrzę ile wydałam do października, liczę ile wychodzi średnia miesięczna, patrzę na lata poprzednie i widzę, że u mnie koniec roku to mniej wniosków, więc sobie tak mniej więcej obliczam.
mam już wypełnione sprawozdanie, także mogę podzielić się uwagami. W tabeli okienka możliwe do wypełnienia to 1 (plan dotacji po zmianach), 2 (wykonanie wydatków) oraz 5 (listopad) i 6 (grudzień). Pozostałe okienka tabeli wypełnią się automatycznie. Jeżeli macie niedobór środków (tak jest w moim przypadku - mam już 98% wykonania planu) to kwoty w listopadzie i grudniu podajecie na plusie, wówczas pojawi się status :"niedobór" i kwota statusu ta o jaką chcecie zwiększyć plan dotacji. W przypadku, gdy macie małe wykonanie i nie wykonacie przewidywanego planu (1) to kwoty w listopadzie i grudniu robicie na minus. Wówczas status to :nadwyżka a kwota statusu będzie na minusie. Natomiast jeżeli uważacie, że plan dotacji po zmianach (1) jest wystarczający (wystarczy na listopad i grudzień) to w polach 5 i 6 wpisujecie "0", wówczas taka pojawi się kwota statusu zaś status będzie "równowaga".
Pozdrawiam
-
- Starszy referent
- Kontakt:
w jaki sposób zrobić w systemie wykonanie do 31 października?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: pracownik socjalny
- Kontakt:
-
- Referent
- Kontakt:
W systemie SI KDR => Moduł sprawozdań i raportów => raporty KDR => raport R05 wybierasz okres od 01.01.2021 r do 31.10.2021 r.
Pozdrawiam
Oprócz sprawozdanie środki na XI i XII - Karta Dużej Rodziny przeczytaj również:
PRZEDŁUŻENIE KDR
Witam! Mam pytanie dotyczące archiwum
nieuzupełniony wniosek elektroniczny
Kto ma anulować karty?
Sprawozdanie
DWA PYTANIA
kdr zaświadczenie
wyświetlanie kart dzieci w mObywatel
Predłużenie ważności KDR
Taki zonk mnie się trafił ;)
Sprawozdanie
Cas