Problem.
Problem.
Mam Klienta
który swojego czasu był bezdomny w ostatnim miesiącu wynajął pokój jednak ze względu na brak środków finansowych do dnia jutrzejszego właściciel do godziny 15 musi go zwolnić (w między czasie złożył podanie o pomoc) dziś przeprowadziłam wywiad środowiskowy (bo do dnia jutrzejszego ma jeszcze zapewniony dach nad głową, przyjmując podanie nie miałam pojęcia że klientowi zostanie wymówiony pokój) i co w takim przypadku ? co z decyzją, jutro ma się do mnie zgłosić żeby poinformować mnie o aktualnym miejscu pobytu, oraz ewentualnym umieszczeniu w noclegowni dla bezdomnych
który swojego czasu był bezdomny w ostatnim miesiącu wynajął pokój jednak ze względu na brak środków finansowych do dnia jutrzejszego właściciel do godziny 15 musi go zwolnić (w między czasie złożył podanie o pomoc) dziś przeprowadziłam wywiad środowiskowy (bo do dnia jutrzejszego ma jeszcze zapewniony dach nad głową, przyjmując podanie nie miałam pojęcia że klientowi zostanie wymówiony pokój) i co w takim przypadku ? co z decyzją, jutro ma się do mnie zgłosić żeby poinformować mnie o aktualnym miejscu pobytu, oraz ewentualnym umieszczeniu w noclegowni dla bezdomnych
Re: Problem.
JAK ODMOWA: BYŁ NA MIEJSCU JAK ROBIŁAŚ WYWIAD? bYŁ.
Decyzje niech odbierze na miejscu w ośrodku i kasa a nie poczta
I po problemie.
Decyzje niech odbierze na miejscu w ośrodku i kasa a nie poczta
I po problemie.
problem jest gdyż mam oświadczenie,że klient z dniem dzisiejszym zostaje bez dachu nad głową.
a bez dachu o to chodzi......to schronisko nie ma innego wyjścia tym bardziej ,że nie ma pieniędzy
Miejsce pobytu a potrzeba pomocy to dwie różne sprawy. Pomoc przyznać do odbioru w kasie.
A nie może zapłacić szybko z tej pomocy za ten pokój, żeby jeszcze tam zostać? Pomijając nawet wszelkie inne względy, utrzymanie klienta w środowisku jest zazwyczaj po prostu tańsze niż koszt placówki dla osób bezdomnych.
Oprócz Problem. - Pomoc społeczna (forum ogólne) przeczytaj również:
dwie głowy rodziny
czIII wywiad
Św. pielęgnacyjne
dochody za... ? pilne!!
jeszcze raz stały i okresowy
Jak zrobić,żeby było dobrze:)
Błąd we wkładzie własnym POKL
Błąd we wkładzie własnym POKL
zastępstwa
zatrudnienie asystenta rodziny
z. stały
Prace społecznie użyteczne
Jak liczyć dochód
czy do dochodu z pomocy społecznej wlicza się jednorazowy dochód z Urzędu Pracy na dofinansowanie do działalności gospodarczej
decyzja
wniosek w tej samej sprawie