procedura - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 24 cze 2011, 10:26

Mam pytanie jak piszecie procedury postepowania w sytuacji odebrania dziecka?
~jola

Napisano: 25 cze 2011, 15:29

Ja napisałam w formie zarządzenia kierownika mops? prawnik nie zgadza się z tym gdyż nie ma wyraźnej delegacji w ustawie na takie procedury, i nie może zrozumieć dlaczego urząd wojewódzki coś takiego wymaga!
~ala

Napisano: 05 lip 2011, 11:31

a jakaś inna forma? też jeszcze tego nie mamy a uw wymaga...
~nowa

Napisano: 05 lip 2011, 12:11

UW nam powiedział jak ich dopytywaliśmy, że to nie ma być zarządzenie ani uchwała ani w ogóle nic -ot, tak se proszę napisać procedurę! Opad szczeny i rąk i nóg ;/

Prawnik dobrze prawi - nie ma żadnej podstawy prawnej do wprowadzenia takiego zarządzenia.
~mały głód

Napisano: 05 lip 2011, 13:52

no to są jakieś jaja...
~nowa

Napisano: 06 lip 2011, 21:38

ale słuchajcie znalazłam procedurę dla służb działających przeciw przemocy z marca 2011r. tam jest krok po kroku opis działań policjanta pracownika socjalnego. Natomiast bezprawne jest żądanie tworzenia całodobowego dyżuru pod telefonem pracownika socjalnego bo nas obowiązuje kodeks pracy a są powołane służby do prac o różnym wymiarze pracy tj. uzasadnienie osoby która zaprotestowała dyr.
~bb

Napisano: 07 lip 2011, 9:28

bb ja właśnie z tej procedury trochę spisałam;) napisałam na odczepnego to tylko i niech się odwalą...
~biedrona

Napisano: 08 lip 2011, 22:14

ok to i tak jesteś biedronka lepsza bo ja zacwaniakowałam na forum a oprócz sprawozdania na 8 lipca nic więcej nie zostało posłane . zrypka w poniedziałek z MUW może być .
pozdrawiam
~bb

Napisano: 25 lip 2011, 23:30

BB,bądź koleżeńska i powiedz,gdzie znalazłaś ten krok po kroku? Bo ja to tworzę w bólach i wisi to nade mną jak miecz Damoklesa,spęza mi sen z powiek i odbiera apetyt ...Postawię dobrą kawę za informację :)
~do bb

Napisano: 27 lip 2011, 22:54

Jestem w szoku,że uw coś wymaga a nie jest w stanie nic konkretnego podpowiedzieć, czy to ma być zarządzenie czy jakieś inne papierowo. Ja napisałam zarządzenie, dla tych z uw gdyby była kontrola, ale skoro jest źle to mi niech napiszą w protokole pokontrolnym,że jest źle!
~ala

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem