jestem właśnie po pierwszym spotkaniu zespołu i mam pytanie czy ma ktoś może wzór protokołu , który trzeba po nim sporządzić i najważniejsze kto ma go podpisać?
PROTOKÓŁ Z POSIEDZENIA ZESPOŁU INTERDYSCYPLINARNEGO
/GRUPY ROBOCZEJ /
w dniu......
Skład zespołu
....................................
Poruszane zagadnienia, ustalenia
..........................................................
.......................... ...........................
Podpis protokolanta Podpis przewodniczącego Zespołu
Cóż, nie jest źle, ale mogłoby być znacznie lepiej - najpierw przeczytajcie sobie uchwałę, bo w niej powinny być zawarte obowiązki przewodniczącego. A potem tylko trzeba je wykonywać - zwoływanie spotkań, powoływanie grup roboczych, prowadzenie dokumentacji i te de. Przyjmowanie wniosków o spotkania, decydowanie o zakończeniu działań z rodziną, no po prostu to, co w ustawie i Waszej uchwale i zarządzeniu wójta + regulaminie Zespołu.
Dużo roboty charytatywnej i w zasadzie przez nikogo nie zauważonej, bo wiedzą o nich tylko nieliczne rodziny dotknięte problemem.
ok ja wiem że to praca charytatywna tylko ja z braku laku otrzymałam awans , niby takie docenienie a w konsekwencji kozioł ofiarny.
Ale powiedz mały głód jak ja teraz mam wybrnąć powołał te wszystkie dokumenty niezbędne do Zespołu Interdyscyplinarnego i od razu założono że nie będzie grup roboczych ale po jakimś czasie i szkoleniu jest widoczna potrzeba. Ok ja teraz jak mam to formalnie zrobić ? Ponadto w uchwale nic nie ma o zadaniach ZI i nie ma regulaminu ZI. Ja tak myślę że muszę teraz stworzyć regulamin . wniosek do powoływań ZI. Czy dobrze myślę.
To zacznij od napisania regulaminu - jak najogólniej, żeby potem mieć pole manewru Opisz tam zadania zespołu, przewodniczącego, zastępcy oraz grup roboczych. Jeżeli w uchwale nic o grupach nie ma, to nic się nie dzieje - regulaminem sobie uregulujesz całą sprawę. Tylko wpisz sobie, że grupy powołuje przewodniczący na wniosek bądź z własnej inicjatywy i najlepiej sobie jeszcze wziąć upoważnienie od całego Zespołu do powoływania grup, bo ktoś tu kiedyś straszył, że zespół jako ciało kolegialne powinien powoływać swoją uchwałą grupę - o kant grupy rozbić takie rozwiązanie
Wniosek do powołania ZI i grupy różni się tylko nazwą, wpisuje się w jakiej sprawie, kogo się powołuje, krótki opis sytuacji.
A co w ogóle macie w uchwale?
Ech, awans... Garb na plecy - tak ja osobiście to odbieram
ok pogłówkuje nad tym tylko mi jeszcze podpowiedz czy ten regulamin musi przejść przez sesję i zatwierdzony przez Radę Gminy ?
A czy np druk wniosku ZI powołujesz zarządzeniem kierownika czy za bardzo staram się komplikować sprawę / Wiesz lubuję się w robieniu od a do z i dlatego tak często awansuje do kolejnych zadań w ops. To dopiero trzeba mieć fart .
A czy ty mały głód jesteś pracownikiem socjalnym w terenie.?
Pozdrawiam
Nie, Wójt podbija regulamin pieczątką i zatwierdza do realizacji.
Wszelkie druki są załącznikami do Regulaminu, więc nie trzeba ich już niczym powoływać W tych załącznikach u mnie jest wzór oświadczenia członków ZI i grup roboczych, protokołu ze spotkania, planu pracy z rodziną, monitoringu sytuacji w rodzinie, zakończenia działania z rodziną.
Słuchaj, polecam Ci szczerze \"Teczkę procedur przeciwdziałania przemocy w rodzinie\" Wydawnictwa Forum - ja się na tym opierałam w tworzeniu Zespołu i na prawdę jest to publikacja bardzo pomocna, opłaca się kupić.
zespół powoływany jest zarządzeniem ( wszyscy wymienieni - cały skład ), a co dajecie każdej osobie, coś od wójta, jakieś powiadomienie, informację w ładnej sztywnej oprawce na pierwszym posiedzeniu?
proszę o wzór bo będziemy powoływać i ustalać termin pierwszego posiedzenia