pomocy, pomocy !!! - Przemoc w rodzinie, Asystent Rodziny

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 26 cze 2011, 18:49

Witam, potrzebuje pomocy. U mnie w domu jest przemoc. jestem bita przez ojczyma i zasrtaszana :(. On też...wykorzytsuje mnie seksualnie (gwałt). Proszę - nie wiem co robić :(. Powiedział jak komuś to powiem, że mnie zabije
~klara

Napisano: 26 cze 2011, 21:10

jak nie chcesz dać namiarów na siebie , to zgłoś się w swojej gminie do pracownika socjalnego i nie ma się czego obawiać, są ośrodki dla ofiar przemocy to mogą Cię tam umieścić a tym samym odizolować od sprawcy przemocy, a ponadto dostaniesz fachowa pomoc i opiekę
~pracownik socjalny

Napisano: 26 cze 2011, 23:16

powinnaś się odwazyć by powiedzieć o tym np. w Ośrodku Pomocy Społecznej aby mozna było pomóc Tobie i Twojej rodzinie. Nie pozówl aby ten człowiek robi to dalej i czuł się bezkarny. a to, ze zastrasza to powoduje,ze ofiary się tego obawiają, ale nie wierz mu znajdź w sobie tę siłę i odwage by przerwać to, by móc choć troche zyć \"normalnie\", czyli być wolną od niego.
Życzę Ci tej siły Klaro.
~ja

Napisano: 27 cze 2011, 10:14

jest kilka możliwości: ośrodek pomocy społecznej, policja, komisja rozwiązywania problemów alkoholowych /o ile ojciec nadużywa alkoholu/ lub pogotowie Niebieska Linia, gdzie możesz zadzwonić z prośbą o pomoc. Oni przekierują sprawę do właściwej instytucji na Twoim terenie. Pomogą też przezwyciężyć strach i wesprą. Tam są najlepsi fachowcy. Podaję telefon: 0 801 12 00 02.
~renata

Napisano: 28 cze 2011, 12:53

Witam, dziękuje za te dla mnie bardzo ważne informacje.
Boje się to zgłosić, ale chyba nie mam wyjścia. Znalazłam adres na internecie ośrodka dla ofiar przemocy w rodzinie. On chyba jest czynny całą dobę. Muszę tylko jakoś się wymknąć z domu, bo on caly czas mnie kontroluje. Jak zobaczy, że uciekam to będzie już po mnie :(.
Boje się...gdy by mi się nie udało, to skorzystam z telefonu przez was podanego.
Proszę, trzymajcie za mnie, w tym tygodniu, może nawet dziś, w nocy, ucieknę i pojadę do ośrodka. Mam nadzieję, że mi tam pomogą.
Jak opuszczę ten dom już nigdy do niego nie wróce, wolę być wolna, a nie zniewolona.

Bardzo wam dziekuje, jestem wam dłużna bardzo wiele. Ne wiem jak wam się odwdzięcze Pozdrawiam.
~klara

Napisano: 04 lip 2011, 10:34

Witam, dziękuje znalazłam już pomoc w ośrodku dla ofiar przemocy w rodzinie.
~klara

Napisano: 04 lip 2011, 10:34

Witam, dziękuje znalazłam już pomoc w ośrodku dla ofiar przemocy w rodzinie.
~klara

Napisano: 23 lip 2011, 1:52

cieszę się bardzo, żę udało ci się znaleźć pomoc. Klaro ufam, że odnajdziesz spokój i wolność. Tam w ośrdoku napewno ci pomogą. Pozdrawiam cię serdecznie i przytulam
~niki

Napisano: 01 sie 2011, 21:38

klara napisz jak u ciebie jak sobie radzisz bardzo ci kibicuje teraz może wszystko jesteś tak silna
~mikka

Napisano: 09 sie 2011, 23:31

Witajcie, teraz w moim życiu dużo się dzieje, czasami jest bardzo ciężko, ale mam pomoc z ośrodka. Nie jestesm taka silna, ale jakoś idę do przodu.
Mam kontakt z psychologiem i opiekę ośrodka. Ojczym już był na policji przesuchiwany, ale wypiera się, że mnie krzywdził, a moja mama wcale mnie nie broni.
Wiem, że mam troszkę przewagę nad nim bo znajduje się w ośrdoku dla ofiar. Kiedy tam trafiłam zrobiono mi obdukcję i byłam bardzo osłabiona, i musiałam być pod opieką lękarzy.
Więc jakie dowody mam przeciwko niemu, chcę z nim wygrać - po raz pierwszy poczuć się lepsza i że to ja tym razem mam przewagę nad nim.
Mam adzieję, że wszystko mi się ułoży.
Dziękuje wam za pomoc, dzięki nwaszym poradom udało mi się zrobić krok do przodu.
~klara

Strona 1 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem