Projekt zakłada 3 miesiące na złożenie wniosku i 3 miesiące na wydanie decyzji. To jest akurat bardzo rozsądne rozwiązanie.Uprawnieni rozłożą się na 3 miesiące. Czyli np. 20 czerwca strona złoży wniosek a Ty do 20 września przyznasz jej świadczenia od kwietnia. Można zaplanować pracę, czasu jest więcej niż w rodzinnych.Mirela1 pisze:Też mnie martwi że pokryją nam się 2 okresy zasiłkowe 500+ i świadczenia rodzinne dlatego moją propozycją jest aby zmienili na stałe okres zasiłkowy na 500+ na inny termin np. marzec, kwiecień ale wtedy dochód tak jak w pomocy społecznej tylko za ostatni miesiąc - nie byłoby dochodu utraconego/uzyskanego i tak o każdych zmianach mają informować a przy kolejnym okresie zasiłkowym na podstawie odchodu z US weryfikowalibyśmy poprawność dochodów.
A najbardziej niepokoi mnie to że od kwietnia mają dostawać 500 ale realizować może będziemy to dopiero w czerwcu a więc składać będą wnioski czerwiec, lipiec, sierpień i spłacać od kwietnia i wtedy możemy się pożegnać z urlopem wakacyjnym.