program alkoholowy i przeciwdziałaniu narkomanii
program alkoholowy i przeciwdziałaniu narkomanii
Przygotowuje się do pisania nowego programu na ten rok mieliśmy razem tzn program alkoholowy i narkomanii ale słyszałam głosy że powinny być oddzielnie a jak jest u was?
Re: program alkoholowy i przeciwdziałaniu narkomanii
z praktycznego punktu widzenia, wygodniej jest mieć dwa oddzielnie programy. Program alkoholowy musi być uchwalany każdego roku. Nie ma takiego wymogu, co do programu dot. narkomanii. Ja ten drugi piszę na trzy lata i mam z głowy.
do tej pory mieliśmy razem w tym roku chciałam zrobić jedną uchwałą ale dwa programy oddzielnie
ja piszę od kilku lat co roku jeden program wspólny i nigdy nie było żadnych zastrzeżeń
Doradzam oddzielene programy. Biorąc pod uwagę, że wynikają one z dwóch oddzielnych aktów prawnych to powinno się pisać oddzielne programy. Zresztą pojawiają się co jakiś czas uchylenia nadzorcze wojewodów wspólnych programów.
Każde uzależnienie polega na tym samym! Więc nie widzę potrzeby pisania oddzielnych uchwał, czasami program może ale nie musi byc inny.
Oprócz program alkoholowy i przeciwdziałaniu narkomanii - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
opinia o podopiecznej OPS
Kontrakt socjalny z alkoholikiem
Bezdomny schizofrenik ze śląska gdzie go umieścić?
Chcę ratować rodziców! POMÓŻCIE :(
zgłoszenie do GKRPA
Czy jest osobą bezdomną?
właściwość miejscowa bezdomnego
placówka
Bezdomność ??
bezdomni
kontrola punktów sprzedaży napojów alkohlowych
punkt informacyjny
Pomoc dla osoby bezdomnej
skończyłam z piciem
Porozumienie - pilnie poszukuję???