Program Asystent rodziny 2018 min.fin.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
Re: Program Asystent rodziny 2018 min.fin.
U mnie profilem zaufanym podpisują osoby upoważnione , a ja załączam zapotrzebowanie oraz podpisy i wysyłam opcją " wyślij bez podpisu".
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Świadczenia Rodzinne/świadczenia wychowawcze/fundusz/
- Kontakt:
A jak liczyłyscie tylko od kwoty brutto czy od kwoty brutto + koszty pracodawcy?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: inspektorowaniem
- Kontakt:
01gops
?????
skąd te pytanie??? TYM RAZEM w Programie bardzo wyraźnie napisano jakie koszty wynagrodzenia mogą być dofinansowane
?????
skąd te pytanie??? TYM RAZEM w Programie bardzo wyraźnie napisano jakie koszty wynagrodzenia mogą być dofinansowane
-
- Stażysta
- Zajmuję się: Świadczenia Rodzinne/świadczenia wychowawcze/fundusz/
- Kontakt:
Aha...teraz już doczytalam I tak to jest jak pracownikowi nie da się spokojnie odpocząć. Załącznik był do 20 lipca zostałam sciągnieta z urlopu a rano dowiedziałam się że szefostwo jest tylko do 10 godziny więc musiałam się spreżać . Przeczytałam pobieżnie i zasugerował się zeszłym rokiem. Wiem to żadne usprawiedliwienie. Mam nadzieję że można to poprawić jeszcze?
-
- Stażysta
- Zajmuję się: inspektorowaniem
- Kontakt:
zalezy od UW . zadzwonic i sie dowiedziec
-
- Praktykant
- Zajmuję się: księgowość
- Kontakt:
Witajcie. Podpowiedxcie jak z tym podziałem dotacja celowa a Fundusz pracy. W programie faktycznie jest napisane w pkt 5 że środkifunduszu pracy stanowią dochód, ale w umowie mam napisane że dofinansowanie nastapi poprzez: a) przekazanie dotacji celowej budżetu państwa w wysok...... oraz b) przekazanie środków finansowych z Funduszu pracy w wysokości..... POMOCYgumi pisze:a czy czytaliście w Programie, że teraz konkretnie napisali, że środki FP stanowią dochód gminy
-
- Praktykant
- Zajmuję się: księgowość ops
- Kontakt:
do Gumi
Właśnie. W programie jest napisane, że FP stanowi dochód gminy, a decyzji nie będzie.Jak to księgować? Proszę Gumi o pomoc
Właśnie. W programie jest napisane, że FP stanowi dochód gminy, a decyzji nie będzie.Jak to księgować? Proszę Gumi o pomoc
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Na podstawie umowy napisałam wniosek o zwiększenie planu dochodów z zaznaczeniem, że dochody w UG, i wydatków na tą kwotę. I Skarbnik zwiększył mi Uchwałą Rady Gminy plan.
-
- Podinspektor
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Art. 257. W toku wykonywania budżetu zarząd może dokonywać zmian w planie dochodów i wydatków budżetu jednostki samorządu terytorialnego polegających na zmianach planu:
1) dochodów i wydatków związanych ze zmianą kwot lub uzyskaniem dotacji przekazywanych z budżetu państwa, z budżetów innych jednostek samorządu terytorialnego oraz innych jednostek sektora finansów publicznych;
2) dochodów jednostki samorządu terytorialnego, wynikających ze zmian kwot subwencji w wyniku podziału rezerw subwencji ogólnej;
3) wydatków jednostki samorządu terytorialnego w ramach działu w zakresie wydatków bieżących, z wyjątkiem zmian planu wydatków na uposażenia i wynagrodzenia ze stosunku pracy, o ile odrębne przepisy nie stanowią inaczej;
4) dochodów i wydatków jednostki samorządu terytorialnego związanych ze zwrotem dotacji otrzymanych z budżetu państwa lub innych jednostek samorządu terytorialnego.
1) dochodów i wydatków związanych ze zmianą kwot lub uzyskaniem dotacji przekazywanych z budżetu państwa, z budżetów innych jednostek samorządu terytorialnego oraz innych jednostek sektora finansów publicznych;
2) dochodów jednostki samorządu terytorialnego, wynikających ze zmian kwot subwencji w wyniku podziału rezerw subwencji ogólnej;
3) wydatków jednostki samorządu terytorialnego w ramach działu w zakresie wydatków bieżących, z wyjątkiem zmian planu wydatków na uposażenia i wynagrodzenia ze stosunku pracy, o ile odrębne przepisy nie stanowią inaczej;
4) dochodów i wydatków jednostki samorządu terytorialnego związanych ze zwrotem dotacji otrzymanych z budżetu państwa lub innych jednostek samorządu terytorialnego.
Oprócz Program Asystent rodziny 2018 min.fin. - Księgowość przeczytaj również:
Dodatek z 500+ dla osoby zatrudnionej do 500+
Brak środków na obsługę 500+
wynagrodzenie za projekt - podstawa wyn. chorobowego
KOSZTY OBSŁUGI 300+ - wynagrodzenie
Zwrot nadpłaconych składek ZUS od św.pielęgnacyjnych
należności niewymagalne w Rb 27 ZZ
jak księgujecie jak księgujecie
kto powinien opłaci fakturę ?
SIGID Jednolity Plik Kontrolny
Raporty zerowe za świadczeniobiorców w płatniku
paragraf budżetowy- montaż ogrodzenia