programy unijne - robicie?
programy unijne - robicie?
Wszyscy pisza u na sprogramy unijne, oczywiście za dodatkowa kasę. Nie widzę jednak programów z udziałem naszej działalności. Są takowe?
Re: programy unijne - robicie?
o, ja też jestem tym tematem zainteresowana; podpowiecie?
Ja napisałam wniosek na szkolenia dot. problematyki przemocy. Beneficjentem ostatecznym byli przedstawiciele ops, gkrpa, pedagodzy, policjanci, itp. Priorytet 7.3
Wnioskowałam o kwotę maksymalną z proorytetu 7.3 tzn. 50 tys. i tyle otrzymałam. Wnioskodawcą był OPS. Projekt już zakończyłam i rozliczyłam. Do aga - złożenie wniosku o dofinansowanie to nie program. Na stronie internetowej Wojewódzkich Urzędów Pracy są harmonogramy ogłoszanych konkursów w ramach różnych priorytetów. Wystarczy mieć pomysł, napisać dobry wniosek i złożyć w odpowiednim terminie. Nasz OPS realizuje projekt systemowy od 2008 r. więc mamy pewną wiedzę na temat funduszy unijnych. Projekt konkursowy zrobilismy po raz pierwszy i był to projekt autorski, nie kopiowany z innych instytucji.
Oprócz programy unijne - robicie? - Uzależnienia, Bezdomność przeczytaj również:
wywiad alkoholowy
nagrody- konkurs profilaktyczny
członek komisji
Propozycje programów profilaktycznych dla szkół
art. 178 -prawa jazdy
sprawozdania
czy komisja RPA ma dostep do prawnika?
Punkt AA
Przyjmę pod swój dach osobę/rodzinę, która nie ma gdzie mieszkać
budżet Komisji
jakie podjąć szkolenie?
Skład Komisji
oznzczenia kontroli
przygarne bezdomna kobiete, nie palaca
Nawet jednorazowe naruszenie warunków sprzedaży alkoholu uzasadnia cofnięcia zezwolenia (sygn. akt II GSK 547/10, LEX nr 862790)
leczenie p-alkoholowe bezpłatne a ...