projekt ustawy - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 5    [ Posty: 43 ]

Napisano: 09 sty 2015, 15:14

nie no, z tym przeliczaniem zasiłków to zajefajna sprawa :D najlepszy chyba ich pomysł :? Matko czy im wszystkim czegos do żarcia dosypują czy nieweiem...może jakieś egzorcyzmy?
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 09 sty 2015, 15:17

kasia7 pisze:podeślijcie link do strony
do wyboru, do koloru:
https://www.mpips.gov.pl/bip/projekty-ak ... -rodzinna/
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 09 sty 2015, 15:22

Projekt złotowka za złotówkę mnie osłabił tak jak by teraz mało było roboty
z przeliczaniem uzysków /utrat zwłasza nie zgłaszanych na czas.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 09 sty 2015, 15:25

Dorcia82 pisze:Projekt złotowka za złotówkę mnie osłabił tak jak by teraz mało było roboty
z przeliczaniem uzysków /utrat zwłasza nie zgłaszanych na czas.
Jak to dzieło przestanie być tylko projektem, to trzeba będzie iść się nakuć. :):):)
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 09 sty 2015, 15:28

Dopiszę to do argumentów idac po podwyżkę wiecej pracy wiecej kasy powinno być dla mnie bo jak mi nie dadzą to zrównam się z poborami z zasiłkami niektórych.
Dorcia82
VIP
Od: 10 kwie 2014, 13:41
Zajmuję się:

Napisano: 09 sty 2015, 15:41

Oj tam, oj tam. U mnie niektórzy już mają więcej zasiłków niż ja poborów. A teraz , gdy najniżasza krajowa wzrosła do 1750 zł. to juz w ogóle. Tak do wiadomości, w świadczeniach od początku brutto na dzisiaj 1896 plus wysługa 379,20 :D W czerwcu wypłaciłam z ZDO ponad 210 tyś ale i tak kasa na dodatek się nie znalazła. Więc, jak już widzieli że dałam radę i z głodu nie padłam to co tam, znów dołożą bez kasy bo garb mam wielki i ogarnę :evil:
..... mam szczęście, jestem człowiekiem......
Sipera
Awatar użytkownika
Starszy referent
Od: 15 kwie 2014, 8:47
Zajmuję się: ŚR, SW, DS, Za życiem, czyste powietrze, DM i DE, i wszystko co się z tym wiąże włącznie z wydawaniem decyzji, sporządzaniem list wypłat i sprawozdań

Napisano: 09 sty 2015, 15:59

Sipera pisze:Matko czy im wszystkim czegos do żarcia dosypują czy nieweiem...może jakieś egzorcyzmy?
ja jestem za egzorcyzmem :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 09 sty 2015, 16:19

na nich to nie ma dosc dobrego egzorcysty ;-) zostanie tylko " sie nakuc" :D
kb
Awatar użytkownika
VIP
Od: 02 lut 2007, 15:50
Zajmuję się:

Napisano: 09 sty 2015, 17:17

Kogo obchodzi czy wy macie mieć więcej czy mniej roboty?
Zmiany nie sa dla was, wiecznie narzekających, niedouczonych pseudourzedników, tylko dla osób, które będą ubiegać się o świadczenia rodzinne.
I bardzo dobre to duże zwiększenie możliwości przekroczenia kryterium dochodowego i g.. mnie obchodzi ze jakiś urzędas w gminie w koziej wolce będzie się musiał wysilić żeby przyznać mi świadczenia. Od tego tak siedzicie i bździcie w stołki.
Jeszcze tylko brakowało żeby ustawodawca od waszej chęci pracy uzależniał zmiany ustaw. Jak się nie podoba praca to do widzenia, nie jest przymusowa.
olik

Napisano: 09 sty 2015, 17:36

olik trollu , jak byś umiał czytać ze zrozumieniem a także przeczytał i inne podobne wątki to byś zrozumiał, że nam chodzi o koszty ... w którymś wątku a nawet dwóch już pisałam, że mi się podoba projekt ... dzieciaki to nasza przyszłość ... ktoś musi pracować na nasze emerytury ... pieluchy są drogie etc. .. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
wkurza nas 30 zl od decyzji ... ale jak byś się znał na tym o czym chcesz się wypowiadać to wtedy nie musiała bym nazywać cię trollem :mrgreen: :mrgreen:
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Strona 2 z 5    [ Posty: 43 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x