propozycje do ustawy 500 zł. - Świadczenia rodzinne

Strona 14 z 14    [ Posty: 135 ]

Napisano: 03 gru 2015, 9:30

Nie doczytałem. Nie składa się dokumentów, jeżeli nie chce się na pierwsze. We wniosku pewnie będzie się pomijać jedno dziecko. Będziemy mieć Empatię. Roboty przy tym zostanie połowa, mimo, że wniosków będzie 4X tyle. Jeszcze połączenie części dochodowej w programie z empatią, żeby z automatu uzupełniało załącznik i wszystko ok. Zostają świadczenia opiekuńcze. Pewnie świadczenie rodzicielskie. Dzięki naszej empatii te cholerne uzyski znikną.
west
Starszy referent
Od: 11 gru 2014, 9:25
Zajmuję się:

Napisano: 03 gru 2015, 9:41

Zmienili m.in. miesiąc startu okresu zasiłkowego dla świadczenia rodzicielskiego ???? Nie potrafię tego znaleźć :x
olalala

Napisano: 03 gru 2015, 14:12

Przepraszam, już mi się chrzanią te nazwy. Chodziło o świadczenie wychowawcze oczywiście, czyli art. 18 ust. 1 i art. 21 ust. 5
MarekZS

Napisano: 03 gru 2015, 15:29

Kolejnym etapem będzie likwidacja zasiłku rodzinnego i dodatków i może być całkiem nielicha ustawa.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 04 gru 2015, 9:30

nie wiem czy już ktoś o tym pisał, ale dwie sprawy, które mi się kołaczą:
-uchylenie nowelizacji dot. zł za zł; w sytuacji takiego otworzenia świadczeń po co ten bałagan i niezrozumiałe przepisy
-nienależnie pobrane świadczenia rodzinne powinny być potrącane z 500+, jako świadczenia pokrewne i realizowane przez ten same jednostki
hassan

Strona 14 z 14    [ Posty: 135 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x