ja też jestem w gopsie prowadzę śr i fa
i myślę, że tak samo będzie z 500+, wójt realizuje, ale może przekazać to do gops
choć gdyby nie było takiej opcji to byłoby ciekawie
Zawsze tak było. Wzrost zamożności społeczeństwa nie przekłada się na wzrost dzietności. Odwrotnie-im społeczeństwo bogatsze, tym bardziej bezpłodne. Biedni tylko się rozmnażają. Biedny jest zazwyczaj pokorny, posłuszny i zazwyczaj niewykształcony, bo nie miał za co. Takiego przekonasz, że antykoncepcja to grzech śmiertelny, przez który nie pójdzie do Nieba. Przyjmie taka osoba do wiadomości że 4-5 dziecko to łaska boża i tak sobie ludzie żyją i klepią dalej biedę. Bogatszemu rosną ambicje i spadek poziomu życia go boli. Stąd duże mieszkania w jeszcze większych kredytach, samochody,na które ludzi faktycznie nie stać, zamiast dziecka pies albo akwarium, laptop, telefon i całodobowe łącze z przełożonym. Z jednej niewoli - biedy i niedostatku w drugą niewolę-korporacji. 500 na dziecko podniosłoby z kolan tych pierwszych, bo dla tych drugich to już tylko leki uspokajające i psychotropowe.Gość pisze:Tak, jak już potomek ma już 18lat, to należy przypuszczać, że rodzice już są nie są najmłodsi i ........, ale ten ktoś jak już ma 18 lat, to może sam zostać rodzicem. Jeszcze powinno być pomyślane, jak zachęcić tych młodych, żeby zakładali rodziny, skoro mówią tak; brak szans na swoje mieszkanie, pracy nie ma a jak jest, to często marna i weź tu myśl jak utrzymać kiedyś rodzinę.